92-річний батько із сином з Британії привезли волонтерам у Рівне медичну гумдопомогу

92-річний батько із сином з Британії привезли волонтерам у Рівне медичну гумдопомогу

Ексклюзивно
Британці привезли гуманітарну допомогу у Рівне
. Фото: Суспільне Рівне

63-річний Чарльз де ла Фуенте та його 92-річний батько Пітер з Британії передали рівненським волонтерам медичну гуманітарну допомогу. Вони за три дні проїхали понад дві тисячі кілометрів та чотири країни, аби зробити це. Закуплену допомогу планують передати військовим.

Багато англійців збирають гроші та допомогу для України. Про це Суспільному розповів Пітер де ла Фуенте.

Британці приїхали в Україну вперше. Підготовка тривала майже місяць, зазначив Пітер. Допомогти вирішили після знайомства українськими сім’ями з Гостомеля та Ірпеня, які після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України оселились у Західному Суссексі.

"Подорож була справді дуже легкою через те, що Чарльз керував автомобілем. Вибір їхати чи ні — був за мною. Через мій вік я не отримаю ще одного шансу приїхати в Україну. У нас була чудова родина, обидві сім’ї нам дуже сподобалися і, сподіваюся, їм сподобалося у нас. Це чудова можливість приїхати та побачити їх у їхній країні", — розповів Пітер де ла Фуенте.

Британці привезли рівненським волонтерам медичну гуманітарну допомогу
Пітер де ла Фуенте. Фото: Суспільне Рівне

Його син Чарльз де ла Фуенте зазначив, що фото та відео подій в Україні їх вразили. Після побаченого вони почали закупівлю медикаментів та приладдя.

"Ми привезли медичне приладдя, тому що воно є важливим і тому, що ми можемо вмістити розумну кількість його в одну машину. У нас є всі типи матеріалів, які використовуються для тих, хто отримав поранення, наприклад, бинти та перев’язки, призначені для використання військовими", — додав благодійник.

Британці привезли рівненським волонтерам медичну гуманітарну допомогу
Чарльз де ла Фуенте. Фото: Суспільне Рівне

Перед закупівлею допомоги радились з лікарями, додав Пітер:

"Запит надійшов через одну з організацій на півдні Англії. Хтось сказав, що медичні засоби дуже потрібні, тож ми взялися за збір деяких медичних товарів. Багато людей збирають гроші та допомогу для України. Тому що Україна, як і Британія, була майже завойована Гітлером і тому ми добре розуміємо Україну та небезпеку від Путіна".

Британці привезли рівненським волонтерам медичну гуманітарну допомогу
Фото: Суспільне Рівне

У Рівному допомогу передали волонтерам — сім'ї Полюховичів. Алла та Іван зауважили, що закуплену британцями гуманітарну допомогу передадуть на потреби військових. Пітер та Чарльз протягом тижня планують відвідати Київ, зокрема, Гостомель, де живуть сім’ї українців, з якими вони познайомились в Англії.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок