В Івано-Франківську проходить міжнародний турнір з вільної боротьби

В Івано-Франківську проходить міжнародний турнір з вільної боротьби

В Івано-Франківську проходить міжнародний турнір з вільної боротьби
.

Четвертий міжнародний турнір з вільної боротьби пам'яті Григорія Семанишина розпочався в Івано-Франківську. Крім українських команд, позмагатися приїхали учасники з Молдови та Польщі.

Барзек Новаковський приїхав на змагання з Польщі: "Мені подобається цей турнір. Я в Україні вже не вперше. Зараз я приїхав на збори до Львова, і там мені запропонували взяти участь у цьому турнірі. У всіх сутичках, які я провів, переміг з технічною перемогою 10:0".

Франківець Стас Бандура вчетверте бере участь у цих змаганнях: "У першому турнірі посів четверте місце, у другому – третє, а в третьому – перше".

Тренер з Молдови Генадій Мельницький ділиться враженнями: "Ми привезли п’ятеро дітей. Правда, один із них захворів. Четверо боролось. Два будуть у фіналі змагатися за перше місце.

Нам подобається до вас приїжджати, бо у тут сильна конкуренція серед учасників, дуже добре підготовлені діти. Нам цікаво співпрацювати з українськими тренерами й українськими школами"

Головний суддя змагань Іван Крупа розповів, як оцінюють виступи юних спортсменів: "Турнір вважають серед дітей не надто потужним, але приїхало дуже багато чемпіонів, призерів України. Всі на цих турнірах "наборюються", готуються до більш відповідальних стартів. Суддівство відрізняється, звичайно, бо це дитячий турнір. Тому ставимося до учасників трішки поблажливо".

Турнір проводиться в Івано-Франківську вчетверте. Цьогоріч він став міжнародним. Організатор змагань Микола Семанишин каже: "Цього року у нас – близько 150 учасників. Це гості з Польщі та Молдови, з Львівщини, Тернопільщини, Чернівеччини. Боротьба велася запекла. Діти борються дуже гарно і активно, кожен хоче стати переможцем".

Фінальні зустрічі турніру відбудуться 22 грудня.

Автор: Галина Марійчин

На початок