Електронні квитки для хмельничан вже виготовлені і скоро будуть у продажу

Електронні квитки для хмельничан вже виготовлені і скоро будуть у продажу

Електронні квитки для хмельничан вже виготовлені і скоро будуть у продажу
. Фото: з фейсбук сторінки Хмельницький тролейбус

Для пасажирів хмельницького комунального транспорту виготовили 5 тисяч електронних квитків, які скоро з'являться у продажу.

Про це Суспільному повідомив виконуючий обов'язків начальника управління транспорту та зв'язку Хмельницької міської ради Сергій Шепурев.

Ось так виглядатиме е-квиток Фото: Суспільне Поділля
Ось так виглядатиме е-квиток Фото: Суспільне Поділля. Фото: Хмельницька міська рада

Стосовно ціни електронного квитка для платних пасажирів, то ця цифра, за словами посадовця, ще не обговорена. Додає, що квиток після покупки на своєму рахунку буде мати визначену кількість поїздок.

"Зараз ми ведемо переговори з точками продажу, усі вони будуть позначені відповідними знаками. На місті продажу, хмельничани будуть мати змогу поповнити квиточок. Також ведуться переговори, що до такої можливості у терміналі i-box", - пояснює Сергій Шепурев.

Правила користування е-квитком. Фото: Хмельницька міська рада
Правила користування е-квитком. Фото: Хмельницька міська рада. Фото: Хмельницька міська рада

За словами Сергія Шепурева, для кожного хмельничанина буде створений свій електронний кабінет. Він буде надавати змогу пасажирам регулювати кількість своїх поїздок, спостерігати за витраченими коштами та в ньому поповнювати свій е-квиток. В планах, аби в електронний кабінет можна буде зайти з мобільного додатку.

Що відомо

  • У 2019 році в обласному центрі розпочали впровадження системи е-квитка в громадському транспорті.
  • Сам е-квиток - це безконтактна електронна пластикова карта, яка фіксує поїздку на спеціальних пристроях – валідаторах. Головна мета– зробити прозорим обіг коштів та визначити пасажиропотік, а також спростити містянам оплату проїзду.
  • З лютого 2020 року у Хмельницькому видають електронні квитки для пільговиків. За інформацією управління соціального захисту, його мають отримати 60 тисяч хмельничан.
На початок