330 сіток та раколовки: в Одесі знищують заборонені знаряддя лову

330 сіток та раколовки: в Одесі знищують заборонені знаряддя лову

330 сіток та раколовки: в Одесі знищують заборонені знаряддя лову
. Фото: Суспільне Одеса

Працівники Управління державного агентства рибного господарства Одеської області ліквідовують приблизно 15 кілометрів риболовних сіток, які вилучили у браконьєрів. Про це розповів начальник установи Владислав Чабан.

За його словами, таку кількість знаряддя лову зібрали майже за 3 роки. Здебільшого працівники рибоохоронного патруля вилучали їх на Хаджибейському та Дністровському лиманах.

Як зазначив Владислав Чабан, усього виловили 330 сіток загальною довжиною приблизно 15 кілометрів, раколовки та засоби для лову риби методом багріння.

Сітки Одеса
Владислав Чабан. Фото: Суспільне Одеса

"Як правило, сітки поділяються на ті, які були вилучені у порушників, а також сітки, які були визначені як безгосподарське майно. Які вилучені у порушників – знищуються за рішенням суду. Безгосподарське майно – через рік після вилучення. Тут є і за 2017, і за 2018 рік, а також за 2019 рік частина", – пояснив Владислав Чабан.

Сітки Одеса
Сітки, які вилучили. Фото: Суспільне Одеса

Сітки мають порізати та відділити металеві конструкції, аби надалі ними не можна було користуватися. Після чого їх спалять, розповів керівник Асоціації рибалок України Одещини Іван Грапчев.

Сітки Одеса
Іван Грапчев. Фото: Суспільне Одеса

"Їх не обов’язково дрібно дробити, тому що сітка рвана вже не підлягає ніякому застосуванню для ловлі риби. Тому ми будемо різати. Присутні дві громадські організації, тобто «Всё для клёва» та Асоціація рибалок України. Ми все це проконтролюємо, щоб все було прозоро, чесно і, щоб рибалки не думали, що ці сітки кудись йдуть у інше місце", – поділився Іван Грапчев.

Сітки Одеса
Ріжуть сітки. Фото: Суспільне Одеса

За словами Івана Грапчева, на Одещині вилов риби сітками – один із розповсюджених методів браконьєрства.

Сітки Одеса
Сітки. Фото: Суспільне Одеса

"Браконьєри наносять масову шкоду водним живим біоресурсам. І так само є не доброчесні рибалки-любителі, які роблять перелови та ловлять маломірну рибу. Тобто сітка, вона має вічко, браконьєр її кидає і ловить все підряд. Мілку, велику, з метою продажу", – розповів Іван Грапчев

Він додав, щороку кількість браконьєрів збільшується. Тому представники Асоціації рибалок України спільно з Управлінням державного агентства рибного господарства проводять рейди.

Сітки Одеса
Сітки. Фото: Суспільне Одеса

Читайте також

На початок