Тариф на паркування у Дніпрі тепер 10 гривень за годину

Тариф на паркування у Дніпрі тепер 10 гривень за годину

Тариф на паркування у Дніпрі тепер 10 гривень за годину
.

Тариф на паркування у Дніпрі тепер 10 гривень за годину. Таке рішення сьогодні ухвалили на 60-й сесії міськради.

26 серпня Третій апеляційний адміністративний суд Дніпра визнав незаконним рішення Дніпровської міської ради щодо платних паркувань у Дніпрі, які обслуговує компанія "Паркт Сервіс Группе". Адвокат громадського об'єднання "Платформа Громадський контроль" Василь Підлужний вважає і новий тариф незаконним, адже на його думку міська рада знову порушила регуляторну процедуру.

Андрій продовжує сплачувати за парковки, каже в день витрачає близько 100 гривень, вимагати повернення коштів не планує.

"Деякі ЗМІ писали, що вони скасували ціноутворення, що треба змінити ціну і потім діяти, в засобах масової інформації нічого про це немає, тому сплачувати доводиться, щоб не було штрафу потім", говорить Андрій дніпрянин.

"Звісно сплачую, мені це не подобається, це не зручно. Якщо потрібно припаркуватися з дитиною, під'їхати, встати, бігти, сплачувати. Достатньо дорого. Якщо побачу, що скасовували, то звісно буду оскаржувати, був у мене навіть штраф, який мені помилково виписали", – говорить Аліна Сєдова – дніпрянка.

Оператор паркувального майданчика на площі Героїв Майдану Віктор, каже, що діє відповідно до рішення міської ради. Розповідає, сьогодні сперечався з водіями через сплату за паркування. Довелося викликати поліцію, бо водії платити не хотіли.

Тариф на паркування у Дніпрі тепер 10 гривень за годину

"Платна згідно з рішенням Дніпровської міської ради від 28.08 №882 ось ці документи, будь ласка, ознайомтеся. Люди показують рішення суду від 26 серпня, нам на руки видали це інше рішення. Поліція нічого не казала, поліція ознайомилась з документами та дійшли висновку, що це все законно", – говорить Віктор – оператор парковки.

Скасувати рішення виконавчого комітету про платні парковки громадське об'єднання "Платформа Громадський контроль" намагалися з грудня минулого року. Говорить адвокат організації Василь Підлужний. На його думку, парковки можуть бути платними, але тарифи і операторів парковок мають обирати за встановленою законом процедурою. Наприклад, після оприлюднення проєкту-рішення про вартість, має сплинути не менше ніж тридцять діб, щоб у містян була можливість внести свої пропозиції.

"У зв'язку з тим, що ці рішення визнані незаконними, то у людей виникає право на отримання компенсації, або від виконавчого комітету який прийняв незаконне рішення, або від "Паркт Сервіс Группе" які безпідставно отримували гроші. Якщо це певна юридична особа, яка системно сплачувала за свої автівки, за паркування, то вони можуть піти до суду і спокійно стягнути гроші назад. Якщо ти звичайна людина, ми розмірковуємо над платформою можливості допомоги таким людям, але поки що ще не можемо конкретно анонсувати ці дії", – говорить Василь Підлужний – адвокат.

Двадцять восьмого серпня виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення, за яким вартість парковок лишалася 15 гривень.

"Депутати запропонували зменшити тариф на паркування з 15 до 10 гривень. І відповідно заборонити інспекції з паркування при першому порушені накладати штраф", – говорить Олександр Санжара – секретар міської ради.

Василь Підлужний, каже, планують знову йти до суду. Допоки тарифи на паркування не почнуть встановлювати згідно з відповідними процедурами. Зокрема, проєкт-рішення має бути внесеним до плану регуляторної діяльності виконавчого комітету, а потім опублікований в друкованому виданні, щоб протягом місяця містяни та оператор парковок могли вносити свої пропозиції для подальшого аналізу.

Тариф на паркування у Дніпрі тепер 10 гривень за годину
Тариф на паркування у Дніпрі тепер 10 гривень за годину.

Читайте також

Громадська організація «Громадський контроль» виграла суд щодо тарифів на паркування у місті

Розгляд справи щодо тарифів на паркування у Дніпрі знову перенесли

"Громадський контроль" вимагає скасування тарифів на паркування у Дніпрі

На початок