Артем Довбик оформив перший дубль за "Жирону" в чемпіонаті Іспанії

Артем Довбик оформив перший дубль за "Жирону" в чемпіонаті Іспанії

Артем Довбик оформив перший дубль за "Жирону" в чемпіонаті Іспанії
. Артем Довбик святкує гол. Фото: Getty Images

У українського нападника вже п'ять м'ячів в Ла Лізі.

Український форвард Артем Довбик відзначився першим дублем у складі "Жирони". Це сталось у матчі десятого туру іспанської Ла Ліги проти "Альмерії".

Довбик вшосте поспіль вийшов у старті "Жирони" на матчі Ла Ліги. У попередніх турах нападник збірної України відзначився трьома голами і віддав дві результативні передачі. А під час жовтневої міжнародної паузи забив за Україну у матчі відбору Євро-2024 з Мальтою (3:1).

Натомість домашню гру з "Альмерією" пропустив вінгер Віктор Циганков. Українець травмувався перед матчами збірних, нещодавно повернувся до тренувань з командою, проте все ще відновлюється.

Як зіграв Довбик в матчі з "Альмерією"

  • Вже до середини першого тайму "Жирона" поступалась з рахунком 0:2: дубль у складі гостей оформив Лео Баптістан.
  • Перед другим голом бразильця у Довбика була нагода зрівняти рахунок, однак голкіпер "Альмерії" Фернандо Мартінес встиг вийти з воріт та завадити українцю пробити.
  • На 27-й хвилині Довбик намагався перевести м'яч у ворота після передачі від Яна Коуту, але Мартінес знову зреагував.
  • На 37-й хвилині хавбек "Жирони" Іван Мартін скоротив відставання у рахунку. А ще через декілька хвилин відзначився й Довбик: українець зіграв у стінку з Дейлі Бліндом, увірвався в штрафний майданчик та лівою влучно пробив у дальній кут.

  • На 43-й хвилині матчу Довбик оформив дубль: увійшов у штрафний після перехоплення гравців "Жирони" у центрі поля, обіграв двох захисників хибним замахом та знову поцілив у дальній кут.
  • На 67-й хвилині Довбик пішов з поля за рахунку 3:2 на користь "Жирони". Його замінив форвард Крістіан Стуані.
  • Статистика Довбика за відведений час: два голи, три удари по воротах (два у ствір, один заблоковано), 11 раз доторкнувся до м'яча, п'ять точних передач з п'яти, одна виграна верхова дуель, одна втрата м'яча.
  • Вже без Довбика "Жирона" забила ще два голи (Савіо, Стуані) та оформила розгромну перемогу - 5:2.

У турнірній таблиці Ла Ліги "Жирона" вийшла на друге місце та поступається лідеру "Реалу" лише за додатковими показниками. Однак у "Атлетіко" та "Барселони" є матчі в запасі.

Турнірна таблиця Ла Ліги: топ-4

  1. "Реал" — 25 очок (10 матчів), 21:7 (різниця голів)
  2. "Жирона" — 25 (10), 24:13
  3. "Атлетіко" — 22 (9), 23:8
  4. "Барселона" — 21 (9), 21:10

Артем Довбик у "Жироні": що відомо

  • Довбик став гравцем "Жирони" влітку 2023-го, його трансфер став рекордом для клубу - за 50% прав заплатили 7 мільйонів євро "Дніпру-1" та "Мідтьюллану", яким він належав.
  • За новий клуб Довбик провів десять матчів у Ла Лізі, забив п'ять голів та віддав дві результативні передачі.
  • У списку найкращих бомбардирів Ла Ліги Довбик тепер посідає третє місце разом із шістьма іншими гравцями. Лідирує хавбек "Реала" Джуд Беллінгем (8 голів), другим йде нападник "Атлетіко" Антуан Грізманн (7).
  • Наступний матч "Жирона" проведе 27 жовтня вдома проти "Сельти".
На початок