Встановили рекорд України: у вінницькому ліцеї зробили найбільшу кількість начинок для вареників

Встановили рекорд України: у вінницькому ліцеї зробили найбільшу кількість начинок для вареників

Встановили рекорд України: у вінницькому ліцеї зробили найбільшу кількість начинок для вареників
. Колаж: Суспільне Вінниця

34 тисячі гривень зібрали під час фестивалю вареників, який вперше зорганізували у вінницькому ліцеї № 20. Як розповів Суспільному директор навчального закладу Олег Слушний, у заході взяли участь вчителі, учні та їхні батьки. Загалом наліпили 4140 вареників із 65 різними начинками.

Для цього використали 65 кг борошна, 250 яєць та заправили 5 літрами сметани. Під час фестивалю встановили рекорд України в категорії "Кулінарія. Благодійність".

Педагог-організатор Анна Чубарова продавала вареники з екзотичними фруктами. Серед начинок ківі, ананас, персик та айва.

"Дітям дуже подобається така начинка, вона незвична, але смачна. Одна порція — 5 штук і ціна 30-40 грн", — розповіла Анна Чубарова.

А Віолета Суліменко та Олена Ванжула презентували вареники з буряком і рікотою, овочевою та веганською начинками. Всі вареники ліпили разом із учнями та їхніми батьками.

"Буряк з рікотою виготовляли батьки з учнями мого класу. На вигляд вареники цікаві, посипаємо тертою бринзою. До веганських входить оливка, шпинат, помідори та перець. Подаємо з часниковим соусом. Овочева начинка — морква, селера, петрушка, перець та шпинат", — розповіла Віолета Суліменко.

"Взагалі дуже цікаво. Коли готували вареники, то самі досліджували, які раніше були начинки", — пояснила Олена Ванжула.

Вареники
Фото: Суспільне Вінниця

Відвідувачі фестивалю куштували вареники з куркою та квасолею, печінкою та беконом, з лівером, з халвою, з маком та курагою. Також вареники з інжиром та горіхами, з лохиною, полуницею та чорницею. Над асортиментом працював педколектив разом з батьківським комітетом, розповів директор навчального закладу Олег Слушний.

Наліпили 4 140 вареників, на які використали 65 кг борошна та 250 яєць. Заправили вареники п'ятьма літрами сметани.

"Ми вирішили приготувати вареники не просто з капустою, картоплею, а підійти нестандартно, спробувати інші начинки. Самі вареники з різними начинками готували діти з батьками. Це родинна справа. Педагоги і працівники також долучилися до ліплення вареників. Виготовили 164 кг вареників і передали в медзаклади, в яких проходять реабілітацію наші військові", — зазначив директор ліцею № 20 Олег Слушний.

Вареники
Фото: Суспільне Вінниця

Мама учнів ліцею Людмила Кордюк говорить, ліпила вареники з кальмарами та квашеними огірками.

"У нас були вареники з кальмарами. Неординарний смак, але дуже смачні. Ще капуста з картоплею, а також продаємо вареники з квашеними огірками. Була можливість скуштувати щось нове, це дійсно цікаво. Фестиваль буде мати попитом і буде традиційним", — розповіла Людмила Кордюк.

Вареники
Фото: Суспільне Вінниця

Серед гостей фестивалю — телеведучий Костянтин Грубич. Він спробував вареники з квашеними огірками.

"Це все заради перемоги. Тут є творчість, доброта, щирість", — зазначив телеведучий.

Вареники
Фото: Суспільне Вінниця

Під час фестивалю вареників було встановлено Рекорд України в категорії "Кулінарія. Благодійність". Зафіксував його представник Книги Рекордів України Володимир Козюк.

"Зафіксовано новий рекорд України, а саме найбільша кількість начинок для вареників на одному заході. Діти роблять свято своїми руками та хочуть допомогти воїнам. Це благе діло, коли вже в школі навчають дітей, що перемога в кожному з нас", — зазначив Володимир Козюк.

Вареники
Фото: Суспільне Вінниця

Порція вареників із пʼяти штук коштувала від 20 до 40 гривень. Гроші, вторговані під час фестивалю, спрямують на потреби 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Загалом, вареників продали на 34 тисячі гривень.

На початок