Помер заслужений працівник культури України Олексій Кузьменко з Сумщини

Помер заслужений працівник культури України Олексій Кузьменко з Сумщини

Доповнено
Помер заслужений працівник культури України Олексій Кузьменко з Сумщини
. Фото з Facebook Олексія Кузьменка

20 жовтня помер заслужений працівник культури України, директор Сумської дитячої художньої школи ім. М.Г.Лисенка Олексій Кузьменко.

Про це у Facebook повідомив онук Ілля.

"20 жовтня 2023 року, о 00:20 перестало битися серце заслуженого діяча культури України, нашого земляка Кузьменка Олексія Дмитровича, який народився в селі Олексіївка і завжди гордився тим, що він має коріння на Сумщині. Дідусь завжди був для нас надійною опорою, гарним прикладом того, як впевнено треба йти по життю, та чудовим педагогом. Вічна памʼять…", - написав онук.

У Сумській міській раді зазначили, що прощання з Олексієм Кузьменком відбудеться 21 жовтня об 11:00 в приміщенні Свято-Троїцького Собору.

Олексій Кузьменко — український графік, майстер екслібриса, педагог, член Національної спілки журналістів України, заслужений працівник культури України. Автор публікацій про історію екслібриса, творчість художників-графіків.

З 2004 року Олексій Кузьменко очолював Сумську дитячу художню школу. Був ініціатором присвоєння закладу імені українського скульптора, уродженця Шпилівки на Сумщині Михайла Лисенка.

1 листопада Олексію Кузьменку мало б виповнитися 74 роки.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок