Вирішити проблему у своїй громаді: як молоді долучитись до програми UPSHIFT на Буковині

Вирішити проблему у своїй громаді: як молоді долучитись до програми UPSHIFT на Буковині

Вирішити проблему у своїй громаді: як молоді долучитись до програми UPSHIFT на Буковині
. Фото: Центр молоді Чернівців

У Чернівецькій області молодь може подавати заявки на участь у програмі UPSHIFT. Учасники зможуть познайомитись з менторами, побувати на чотириденному буткемпі та реалізувати свої проєкти для розвитку громади.

Про це Суспільному розповів асистент проєкту та голова громадської організації "Центр молоді Чернівців" Олександр Гуляєв.

Які вимоги до учасників

Участь у програмі може взяти молодь віком від 14 до 24 років. Також потрібно сформувати команду, в якій має бути 3-5 людей. Команда має сформулювати актуальну проблему, яка потребує вирішення в навчальному закладі чи громаді.

Які етапи програми

Після відбору команд учасники матимуть 10 днів до табору для дослідження теми та натхнення.

"Всі команди онлайн будуть знайомитись зі своїми менторами і по певним технологіям починають досліджувати причини проблеми та нюанси, отримають домашні завдання: зібрати факти, запитувати свою майбутню цільову аудиторію по цій темі", — каже Гуляєв.

Опісля учасники матимуть можливість поїхати на чотириденний табір, аби знайти вирішення проблеми, отримати фінансування та мати змогу реалізувати свій проєкт.

Зареєструватись на програму можна за покликанням. Прийом заявок триває до 31 жовтня. Це вже друга хвиля програми.

Як минула перша хвиля програми

У першій хвилі програми UPSHIFT взяли участь 10 команд. За словами Гуляєва, вони вже отримали фінансування та протягом трьох місяців будуть працювати над реалізацією своїх проєктів.

"Є багато ідей із пропрацьовуванням психологічного стану молоді, аби допомогти розвантажитись. Окрім того, проблеми з підняттям мотивації залишатись в Україні, аби далі тут працювати і вчитись. Є проєкти щодо облаштування таких просторів, де молодь могла б робити певні активності, соціалізуватись та вивчати історію", — каже Гуляєв.

Що відомо про програму UPSHIFT

  • Програму UPSHIFT у Чернівецькій області проводить громадська організація "Центр молоді Чернівців" за фінансової підтримки ЮНІСЕФ і Уряду Японії.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок