На Полтавщині демонтували пам'ятник борцям за радянську владу: що відомо

На Полтавщині демонтували пам'ятник борцям за радянську владу: що відомо

Пам'ятник борцям за радянську владу
Пам'ятник борцям за радянську владу. Колаж Суспільне - Фото: Олег Пустовгар

У селищі Шишаки на Полтавщині демонтували пам'ятник борцям за радянську владу. Його передали до "Парку радянського періоду" неподалік Путивля на Сумщині.

Про це 19 жовтня Суспільному повідомив регіональний представник Українського інституту нацпам’яті Олег Пустовгар.

Де був розташований пам'ятник борцям за радянську владу

За словами Олега Пустовгара, ініціювали демонтаж погруддя представники Українського інституту нацпам’яті. Пам’ятник був розміщений у селищі Шишаки.

"Це, зокрема, скульптура трьох червоноармійців на тлі обеліска із радянською символікою та термінологією. Демонтували російсько-комуністичний імперський маркер працівники місцевого комунального підприємства «Техкомунбуд». Пам’ятник орієнтовно важив до двох тонн. Його розібрали на частини, щоб завантажити в спецтехніку"

Куди передали демонтований пам'ятник

Пам'ятник борцям за радянську владу передали до музейного простору "Парку радянського періоду" неподалік Путивля на Сумщині. Спецтранспорт та пальне для нього надав директор музею.

Що відомо про декомунізацію

Закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" Верховна Рада ухвалила у квітні 2015-го року.

Музей під відкритим небом "Парк радянського періоду" був відкритий 2019-го на території Путивльського державного історико-культурного заповідника, що в Спадщанському лісі. Експонати туди привозять, зокрема, із Сумської, Полтавської та Чернігівської областей.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок