Не здали в експлуатацію: дитячий садок у Давидківцях запрацює за два тижні

Не здали в експлуатацію: дитячий садок у Давидківцях запрацює за два тижні

Не здали в експлуатацію: дитячий садок у Давидківцях запрацює за два тижні
. Фото: Суспільне Поділля

75 дітей села Давидківці Хмельницького району зможуть отримувати дошкільну освіту в новому закладі. Його будівництво тривало три роки роки і завершилося. За два тижні, коли садок здадуть в експлуатацію, діти розпочнуть заняття, розповідає Давидковецький сільський голова Олександр Ланкевич.

Давидковецький дошкільний навчальний заклад – відкрили 1 вересня на День знань -, та ще не здали в експлуатацію, каже сільський голова Олександр Ланкевич: "Ми будемо приймати рішення на виконкомі, ми орган місцевого самоврядування. До числа 15-го готові прийняти в експлуатацію".

Представник компанії-підрядника Олександр Швед каже, що будівельники всі роботи закінчили: "В вересні 18 року почали, зараз здаємо. Вже сьогодні діти можуть прийти і вчитися".

Давидковецький дошкільний навчальний заклад ще не здали в експлуатацію. Фото: Суспільне Поділля
Давидковецький дошкільний навчальний заклад ще не здали в експлуатацію. Фото: Суспільне Поділля. Фото: Суспільне Поділля

Вартість об'єкту - 27 мільйонів 326 тисяч гривень, 10 відсотків з яких з сільського бюджету, основна частина — кошти державного фонду регіонального розвитку. Готовність закладу, в Давидківці приїхав перевірити прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Готовність закладу, в Давидківці приїхав перевірити прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: Суспільне Поділля
Готовність закладу, в Давидківці приїхав перевірити прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: Суспільне Поділля. Фото: Суспільне Поділля

5-тирічна Вікторія та її мама Олена кажуть, що чекають занять в новому дитячому садку. Дівчинка, одна із п'ятдесяти давидковецьких дошкільнят, які відвідували старий дитячий садок, розрахований на 30 дітей. Решта приблизно пів сотні чекали черги на вступ до дошкільного закладу. Олена розповідає про умови в старому приміщенні: "дуже тісно і душно".

5-тирічна Вікторія та її мама Олена кажуть, що чекають занять в новому дитячому садку. Фото: Суспільне Поділля
5-тирічна Вікторія та її мама Олена кажуть, що чекають занять в новому дитячому садку. Фото: Суспільне Поділля. Фото: Суспільне Поділля

Тепер усі давидковецькі дошкільнята відвідуватимуть новий садок, і черги не буде, каже сільський голова Олександр Ланкевич. Кожна група матиме свої кімнати для занять, ігор та свою спальню.

Що відомо

  • 3 червня президент Володимир Зеленський відвідував будівництво дитячого садка у селі Давидківці Хмельницького району.
  • Заклад увійшов до програми президента "Велике Будівництво", і його відкриття було заплановане на 1 вересня.
  • Понад 700 дошкільних закладів області 1 вересня розпочали роботу. На засоби захисту для закладів витратили 6 мільйонів гривень з місцевих бюджетів
На початок