На Одещині всі "пункти незламності" готові майже на 97% — ОВА

На Одещині всі "пункти незламності" готові майже на 97% — ОВА

На Одещині всі "пункти незламності" готові майже на 97% — ОВА
Один з "Пункти незламності" в Одесі, які розгорнула ДСНС. Фото: Суспільне Одеса

На Одещині 812 "пунктів незламності" готові майже на 97% до осінньо-зимового періоду.

Про це 18 жовтня на брифінгу Media Center Ukraine — Odesa розповів директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської ОВА Сергій Готко.

За його словами, кількість доступних "пунктів незламності" на Одещині складає 812, цю цифру визначили ще торік, а цьогоріч вирішили не змінювати:

"Ця цифра 812 складається з "пунктів незламності", що організовуються на базі ДСНС, поліції, об'єктів державної власності, комунальних підприємств і відповідального бізнесу".

Як і минулого року, цьогоріч буде створена база усіх "пунктів незламності", зазначив посадовець.

"Ми пішли далі, приєднались Мінцифри, і ми опрацьовуємо питання щодо розміщення інформації у "Дії", тобто люди зможуть бачити в електронному форматі вичерпні дані й навіть ставити оцінку. Насамперед можна буде побачити їхню кількість, хто відповідальний, скільки "пункт" може прийняти людей і чи відповідає він усім параметрам", — розповів Сергій Готко.

Робота з перевірки готовності "пунктів незламності" почалась з 1 вересня, перевіряється їхнє оснащення та графіки. У тестовому режимі на базі ДСНС працює 21 "пункт", всі інші практичні готові до відкриття, повідомив посадовець.

"Основний показник для відкриття — пониження температури та відсутність електропостачання. Хочу зауважити, що усі "пункти незламності" готові, може у 3 чи 4% немає того матеріального оснащення, яке необхідне, але найближчим часом це усунеться. Майже на 97% всі 812 "пунктів незламності" готові. Вони в основному розміщені в Одесі та Одеському районі", — розповів Сергій Готко.

Також він зауважив, що недоліки, які були присутні торік у "пунктах незламності", усуваються:

"Минулого року була проблема з булерʼянамиОпалювальний металевий пристрій., не усюди вони були. Наразі у 812 "пунктів незламності" відсутні лише 34 одиниці. Також враховується наявність генераторів та режимів роботи. Щодо інтернету, то цьогоріч підключення немає тільки у восьми обʼєктах".

Також він зазначив, що якщо буде пониження температури, то "пункти незламності" будуть працювати постійно. Для цього визначать певний графік, тобто у режимі роботи закладу, який за необхідності можуть подовжити.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок