Електроенергія, інтернет, обігрівачі: в Одесі показали, як працюватимуть "Пункти незламності"

Електроенергія, інтернет, обігрівачі: в Одесі показали, як працюватимуть "Пункти незламності"

Електроенергія, інтернет, обігрівачі: в Одесі показали, як працюватимуть "Пункти незламності"
Один з "Пункти незламності" в Одесі, які розгорнула ДСНС. Фото: Суспільне Одеса

З початку тижня на Одещині працівники ДСНС розгорнули 56 "Пунктів незламності". У разі російських атак на енергооб’єкти України та холодів люди тут зможуть зігрітися та підзарядити гаджети. Як працюватимуть "Пункти незламності" — дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Речниця ДСНС в Одеській області Марина Мартиненко розповіла, що наразі "Пункти незламності" розгорнули на базі пожежних частин як в Одесі, так і в області. За її словами, рятувальники врахували досвід минулого року при підготовці до нового сезону.

"Є стільці, щоб люди могли пересидіти. Є розетки — їх багато, для того, щоб люди могли зарядити гаджети. Бувало, приносили й різні електроприбори, які вимагали зарядки. Є електрочайник. Тобто люди можуть тут зробити собі чай, каву. Це також в пунктах незламності буде", — розповіла речниця одеської ДСНС.

В Одесі показали, як працюватимуть "Пункти незламності"
У "Пункты незламності" э розетки, чайник, чай. Фото: Суспільне Одеса

Як працюватимуть "Пункти незламності" в Одесі
Як облаштований один із "Пунктів незламності" в Одесі. Фото: Суспільне Одеса

Також в пунктах буде інтернет від Starlink, вогнегасники, обігрівачі. На базі пожежних частин також облаштують дитячі куточки, де будуть і психологи. За словами Марини Мартиненко, наразі ДСНСники відпрацьовують розгортання пунктів.

"Можливо, зараз їх поки що згорнуть, тому що в них немає потреби на сьогодні. Але ДСНС — це більше зараз як тренування йде для того, якщо потрібна буде людям допомога, аби в самі мінімальні терміни — це година-дві — вже могли бути готовими", — зазначила Марина Мартиненко.

Показали, як працюватимуть "Пункти незламності" в Одесі
Один із "Пунктів незламності" в Одесі. Фото: Суспільне Одеса

Адреси всіх "Пунктів незламності" від ДСНС згодом опублікують на офіційних ресурсах міськради.

Минулої зими в Одесі працювало понад 300 "Пунктів незламності". Їх відкрили наприкінці листопада і за півтора місяця ними скористались 172 тисячі людей.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок