"Ми більш "безбашенні", тому що в нас не прописані зони та правила безпеки". Волонтер розповів про евакуацію людей

"Ми більш "безбашенні", тому що в нас не прописані зони та правила безпеки". Волонтер розповів про евакуацію людей

Волонтер Ігор Цуркан
. Херсон. Волонтер Ігор Цуркан тримає скибку кавуна Фото: Ігор Цуркан/Facebook

На Херсонщині волонтери активно допомагають евакуювати людей у більш безпечні регіони області та України. Навіть там де не можуть працювати силові служби. Про це у телемарафоні "Суспільне. Спротив" повідомив херсонський волонтер Ігор Цуркан.

За його словами у ДСНС є обмеження, вони не можуть поїхати в той чи інший район, тому що він небезпечний.

"Волонтери більш "безбашенні", тому що в нас не прописані зони та правила безпеки. Такі як, наприклад у ДСНС. Говорити про безпеку під час евакуації дуже складно — її практично немає. Ти дивишся по ситуації, хлопці, умовно кажучи, між снарядами проїжджають, між "прильотами", — говорить волонтер.

Також Ігор Цуркан додав, що останнім часом гуманітарна складова дуже звузилась.

"Херсонська область довгий період перебуває на "гуманітарці", а ресурси не нескінченні, в тому числі від міжнародних донорів. Зима наближається — тому людей цікавить все, що стосується генераторів, засобів освітлення. Що стосується тепла та опалення — у багатьох людей буржуйки: потрібні дрова і теплий одяг. Крім того, потрібні будівельні матеріали, все, щоб залатати дірки, бо погода в Херсоні сьогодні вже реально різко змінилася, і ми розуміємо, що тепла як такого вже й не буде", — розповів волонтер.

На Херсонщині з 17 населених пунктів евакуювали усіх дітей, в тому числі з Козацького, Веселого, Кізомису. Ще в 24 селах залишаються майже 1600 дітей з родинами.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок