"Я хотіла бути як брати, тому пішла на важку атлетику": історія чемпіонки-важкоатлетки з Тернопільщини

"Я хотіла бути як брати, тому пішла на важку атлетику": історія чемпіонки-важкоатлетки з Тернопільщини

"Я хотіла бути як брати, тому пішла на важку атлетику": історія чемпіонки-важкоатлетки з Тернопільщини
. Фото: Суспільне Тернопіль

Троє старших братів займалися важкою атлетикою, тому й вона пішла у цей вид спорту. 16-річна спортсменка з Хоросткова Аліна Дадерко стала чемпіонкою України у ваговій категорії 59 кілограмів. Минулого року дівчина стала чемпіонкою Європи з важкої атлетики серед юніорок. Як готується до змагань — розповіла Суспільному.

Аліна Дадерко нещодавно повернулася з чемпіонату України, де перемогла у вправі "поштовх". Дівчина у ваговій категорії 59 кілограмів штовхнула вагу 91 кілограм. Зараз Аліна готується до наступних змагань. Розповідає про своє тренування:

"Я починаю з розминки. Мені потрібно розім’яти руки, щоб пішов кровообіг, щоб м’язи були в тонусі і були готові до тренування".

Аліна Дадерко
Тренування Аліни Дадерко. Фото: Суспільне Тернопіль

Дівчина каже, ще один етап розминки — вправа з грифом від штанги.

"Вправа "ривок" на змаганнях йде першою. Це дуже важлива вправа, бо від неї залежить сума балів. А заключна вправа на змаганнях — "поштовх". Вона більш силова. Вона більш важча, ніж "ривок". Адже, "ривком" ти можеш програти, а "поштовхом" можеш виграти".

Аліна Дадерко
Чемпіонка-важкоатлетка. Фото: Суспільне Тернопіль

Аліна Дадерко показала нагороди, які здобула на континентальних змаганнях. Минулого року дівчина стала чемпіонкою Європи з важкої атлетики.

Нагороди Аліни Дадерко
Нагороди важкоатлетки. Фото: Суспільне Тернопіль

Чемпіонка розповідає, цим видом спорту займається 6 років.

"В мене є троє старших братів і вони всі займалися важкою атлетикою. А я дівчинка, яка теж хотіла бути як вони і пішла на важку атлетику".

Аліна Дадерко
Аліна Дадерко показує вправи. Фото: Суспільне Тернопіль

Один з братів Аліни, 18-річний Віталій Дадерко, зараз у Київській області готується до чемпіонату світу. За його словами, змагання відбудуться в Мексиці у листопаді.

Аліна та Віталій Дадерко
Аліна розмовляє з братом Віталієм. Фото: Суспільне Тернопіль

Аліна готується до чемпіонату України з важкої атлетики, який відбудеться наступного року. Там дівчина змагатиметься за участь у Чемпіонаті Європи.

На початок