У Херсон від японців прибула карета швидкої медичної допомоги

У Херсон від японців прибула карета швидкої медичної допомоги

Ексклюзивно
Швидка допомога
. Херсон. Машина швидкої допомоги від японців, 14 жовтня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

У Херсон від японців прибула карета швидкої медичної допомоги. Її придбали для однієї із міських лікарень. Привезли автівку волонтери Всеукраїнського об’єднання "Патріот".

Медичну автівку прикрасили дитячими малюнками дітей з Японії. За кермом керівниця Всеукраїнського об’єднання "Патріот" Ганна Майборода. З представниками української діаспори в цій країні працюють від початку повномасштабного вторгнення.

"Це Українська асоціація "Краяни" — наші діаспоряни. Вони нам допомагають дуже потужно, і це не перша машина, передана ними в Україну. І ось ця машина. Чому Херсонщина? Тому що до Каховської трагедії після деокупації на Херсонщині був транспорт. Але Каховська трагедія, плюс ворог не дає спокою, ми ще не відтягнули його на таку відстань, щоб він не діставав до міста", — сказала жінка.

У Херсон від японців прибула карета швидкої медичної допомоги
Херсон. Люди розвантажують допомогу із автівки швидкої, 14 жовтня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

Медичний автомобіль обладнаний для надання невідкладної допомоги, говорить медична директорка з госпітальної роботи лікарні Ганна Гостєва.

"Тут в основному апарати, які забезпечують життєдіяльність, тобто реанімаційні. Тут стоїть електрокардіограф, монітор селектора кардіографії, озонатор повітря. Тут є місця для встановлення кисневих балонів. Ноші зафіксовані до платформи, тому коли в пацієнта є якісь травми і він потребує фіксації, то ноші з жорсткою фіксацією є великим благом", — сказала медикиня.

У Херсон від японців прибула карета швидкої медичної допомоги
Херсон. Автівка швидкої допомоги обладнана усім необхідним, 14 жовтня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

Необхідні навички для роботи з японським обладнанням медики мають, каже виконувач обов’язків начальника міського управління охорони здоров’я Ігор Осауленко.

"Це сильно поповнить сильно парк і надасть трохи спокою. Автівка повністю облаштована для транспортування важкохворих, реанімаційних хворих. І щоб їх безпосередньо можна було везти і надавати допомогу в повному обсязі", — сказав Ігор Осауленко.

За його словами, окрім цієї автівки з Японії, у Херсоні є медичний транспорт з Англії, Ірландії, Франції та Південної Кореї.

За даними ОВА, на деокупованій частині Херсонської області 130 медичних закладів пошкоджені через російські обстріли, з них 26 — зруйновані.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок