Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
"Установки такої не було". Георгій Судаков прокоментував дебютний гол за збірну та перемогу над Північною Македонією

"Установки такої не було". Георгій Судаков прокоментував дебютний гол за збірну та перемогу над Північною Македонією

Ексклюзивно
"Установки такої не було". Георгій Судаков прокоментував дебютний гол за збірну та перемогу над Північною Македонією
. Георгій Судаков. Фото: Павло Кубанов / УАФ

Півзахисник "Шахтаря" відкрив рахунок дальнім ударом у першому таймі.

Збірна України здобула свою третю перемогу в кваліфікації Євро-2024 з футболу. В номінально домашній зустрічі в Празі збірна здолала Північну Македонію — 2:0.

Рахунок у матчі відкрив Георгій Судаков, після удару якого м'яч зрикошетив у ворота Столе Дімітрієвські. Для півзахисника "Шахтаря" цей гол став дебютним за національну збірну.

Судаков також мав нагоду оформити дубль, коли в другому таймі гостро пробивав з-за меж штрафного. Цього разу Дімітрієвські загрозу відвів.

Крапку в матчі поставив гол Олександра Караваєва. У компенсований час він вразив уже порожні ворота після виходу гостьового голкіпера.

Про дебютний гол та перебіг матчу Судаков розповів в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт, також поділившись враженнями від проведення поєдинку в Празі та підготовку до виїзду в Мальту.

  • Про гол у першому таймі:
"Не було такої установки [бити здалеку]. Просто так склалося, що був момент для удару — то й пробив. Першого разу вдалося забити завдяки рикошету, був ще момент — воротар зробив хороший сейв".
  • Про перемогу над Північною Македонією:

"Можна набагато краще. Багато моментів було, коли потрібно було грати вперед, були моменти, коли міг віддати кращу передачу. Головне, що здобули перемогу, три очки. Рухаємося далі".

"Звичайно [емоції кращі, ніж після Італії], але вже думаємо про Мальту. Готуємося до наступної гри".

  • Чи вірив у другий гол України:

"Звичайно. Як атакувальний футболіст, я хочу постійно забивати, віддавати гольові передачі. Я сконцентрований на воротах і гольових діях. Гол Караваєва? Шедевр".

  • Про збірну Мальти:
"Ми гратимемо на виїзді. У першому матчі в Словаччині було дуже складно проти них, перемогли 1:0. Було так само багато моментів, ми їх не реалізували. Сподіваюся, якщо заб'ємо швидкий м'яч, буде набагато легше".
  • Про підтримку вболівальників:

"При «своїх» трибунах грати неймовірно. Увесь стадіон тебе підтримує — це дуже атмосферно. Дуже допомагає. І перед матчем, і після, і під час гри це заряджає. Коли така підтримка, ти не можеш зупинитися".

Що відомо

  • Дебютний гол Судаков забив у своєму десятому матчі за збірну. До національної команди хавбек викликається з травня 2021 року.
  • Відбірковий матч Мальта — Україна відбудеться у вівторок, 17 жовтня, у селищі Та-Калі.
  • Після перемоги над Північною Македонією українці випередили Італію та вийшли на проміжне друге місце відбіркової групи.

Група С. Турнірна таблиця

  1. Англія — 13 очок (5 матчів), 16:2 (різниця голів)
  2. Україна — 10 (6), 8:7
  3. Італія — 7 (4), 6:4
  4. Північна Македонія — 7 (6), 7:14
  5. Мальта — 0 (5), 1:11
На початок