Хмельничанку засудили до 15 років в'язниці за держзраду

Хмельничанку засудили до 15 років в'язниці за держзраду

Хмельничанку засудили до 15 років в'язниці за держзраду
. Фото: Хмельницька обласна прокуратура

До 15 років в'язниці з конфіскацією майна засудили 48-річну хмельничанку, яку звинувачували у державній зраді, підтримці та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

"Прокурори у суді довели, що з початку повномасштабної війни жінка, через одну із соціальних мереж, налагодила контакт з представником ФСБ РФ та передавала інформацію щодо розташування військових об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури, підприємств, які працюють на оборонний комплекс країни, місця розташування аеродромів та залізничних станцій по місту та області. За надання вказаної інформації обвинувачена отримувала кошти. Зокрема, у квітні минулого року, за надісланими нею даними, окупанти нанесли ракетний удар по території Полонської громади", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Слідчі управління СБУ в Хмельницькій області, які проводили досудове розслідування у цій справі, викрили жінку, яка є уродженкою Росії, в квітні 2022 року, оскільки вона у соцмережах активно виправдовувала і вихваляла дії російських військ та закликала підтримувати армію РФ, каже речниця відомства Людмила Рябчук.

Вирок суду, за інформацією обласної прокуратури, не набрав ще законної сили та може бути оскаржений в апеляції.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок