Новий очільник Нацполіції Чернігівщини Іван Іщенко окреслив свої першочергові завдання на цій посаді

Новий очільник Нацполіції Чернігівщини Іван Іщенко окреслив свої першочергові завдання на цій посаді

Новий очільник Нацполіції Чернігівщини Іван Іщенко окреслив свої першочергові завдання на цій посаді
. ФОТО: Фейсбук-сторінка Івана Іщенка

Новий очільник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Іван Іщенко окреслив свої першочергові завдання на цій посаді.

Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці.

Зокрема Іщенко планує максимально забезпечити поліцейських автотранспортом, технікою та іншим устаткуванням, а також у співпраці з місцевою владою розширювати впровадження безпекових проєктів.

За словами Іщенка, він планує тримати на контролі питання якісного документування воєнних злочинів РФ, допомоги населенню в евакуації у прикордонних населених пунктах, підтримки родин загиблих правоохоронців, а також криміногенної обстановки, правопорядку і миттєвого реагування на всі звернення громадян.

"Очікування та вимоги від суспільства до поліцейських тільки зростають. І саме наша відповідальність – створити всі умови безпеки для людей й забезпечити надання кваліфікованих поліцейських послуг. Нам є над чим працювати і є до чого прагнути", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Іщенка призначили очільником Нацполіції у Чернігівській області 13 жовтня. До цього він був керівником головного управління Нацполіції у Вінницькій області.

Іван Іщенко керував Нацполіцією Вінничини з 1 червня 2020 року. Має 21 рік стажу роботи у правоохоронних органах. У 2005 році закінчив Одеський державний університет внутрішніх справ. З 2015 року начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області. З вересня 2019 року — заступник начальника ГУНП в Одеській області.

Через призначення Іщенка у Вінниці збиралися ветерани АТО, аби дізнатися чи був він залучений під час сутичок в Одесі 2 травня 2014 року. Тоді про це Суспільному розповів голова спілки Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів в АТО Анатолій Слівінський.

За словами Іщенка, який зустрівся з ініціативною групою, — тоді в Одесі він був на стажуванні, тож участі у масових сутичках у центрі міста біля будинку профспілок — брати не міг.

"Що стосується 2 травня 2014 року, що усіх турбує. Тоді дійсно я був відряджений на стажування в Одеське управління Національної поліції і проходив стажування десь тиждень на посаді начальника управління громадської безпеки. Мною було ухвалене рішення і затримано понад 100 так званих "тітуханів" може навіть до 200. І, коли я вже розумів, що щось не те коїться, особисто своїми руками я відстоював наше місто Одесу. І віддавав особисто потім розпорядження про арешт прихильників цього "руського міра". — розповідав Іщенко.

Відповідь Іщенка задовольнила ветеранів АТО, казав тодішній очільник Нацкорпусу Вінниччини Ігор Княжанський.

Нагадаємо, Володимир Нідзельський 13 жовтня пішов з посади начальника Головного управління Нацполіції в Чернігівській області. Нідзельський був на цій посаді з 29 липня 2020 року, тоді він замінив на ній Едуарда Альохіна.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок