У Нехворощі на Полтавщині зводять житловий комплекс для ВПО: що там буде

У Нехворощі на Полтавщині зводять житловий комплекс для ВПО: що там буде

Житло для ВПО у Нехворощі: коли завершать будівництво
. Суспільне Полтава

До кінця 2023-го року у селі Нехвороща на Полтавщині збудують житловий комплекс із чотирма двоповерховими квартирами. У них заселять родини внутрішньо переміщених осіб.

Яким буде житловий комплекс у Нехворощі

Житловий комплекс у Нехворощі почали зводити наприкінці серпня 2023-го року. У будинку буде чотири двоповерхові квартири. У них встановлять меблі, сантехніку та підведуть всі комунікації. Заступниця голови Нехворощанської сільради Зоя Короленко Суспільному розповіла:

"На першому поверсі буде велика кухня і санвузол, і передпокій. На другому поверсі будуть спальні кімнати і також буде санвузол. Це буде у нас соціальне житло, будуть видані ордери, і люди будуть проживати, але потім, з часом, це буде прописано у програмі більше, вони зможуть у подальшому отримати це житло у власність".

Зроблять і благоустрій території, викладуть бруківку та поставлять дитячий майданчик. Всі роботи завершать до кінця року, розповів Суспільному виконроб підрядної організації Ярослав Картавий.

"Орієнтовно на кожну сім’ю припадає до 90 квадратних метрів, корисної площі буде близько 75―80 квадратів. Будинок виконаний частково із газоблоку, внутрішні стіни, вентиляційні канали у нас із цегли. Виконані всі несучі стіни, виконують роботи по перегородках і приступили до монтажу даху", ― каже Ярослав Картавий.

У Нехворощі будують дім для переселенців: яким він буде
Робітники працюють над зведенням гаража для житлового комплексу. Суспільне Полтава

На території комплексу зводять і гараж. Вже зробили фундамент, стіни і дах. Зараз займаються утепленням.

За словами заступниці голови Нехворощанської сільради Зої Короленко, на будівництво житлового комплексу спрямували понад 15,5 мільйонів гривень. Із них 1,5 мільйони ― це гроші громади, решта ― Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Чотири квартири для ВПО будують у Нехворощі на Полтавщині
Завершити зведення комплексу для переселенців мають до кінця 2023-го року. Суспільне Полтава

Кого поселять у житловий комплекс у Нехворощі

У житловому комплексі мешкатимуть сім’ї, які вимушено переїхали до села через повномасштабну війну, каже Зоя Короленко.

"Деякі з цих переселенців влаштувалися до нас на роботу і проживають постійно зі своїми сім’ями на території громади, і в них немає, куди повертатися. Це в нас сім’я переселенців лікарів-стоматологів з Нової Каховки, сім’я землевпорядника, який працює у старостинському окрузі з дітками, сім’я працівника благоустрою. І зараз у нас вже завершені перемовини із сімейним лікарем з Донецька, яка також буде працювати у нашому центрі ПМСД", ― розповіла заступниця голови громади.

Двоповерховий дім для переселенців будують у селі Нехвороща
Переселенець Дмитро Пересечанський, якому мають дати житло у новому комплексі. Суспільне Полтава

В одній із квартир житиме Дмитро Пересечанський із родиною. До Нехворощі чоловік із сім’єю приїхав з Ізюма, що на Харківщині. Суспільному він розповів:

"Приїхав я, дочка молодша і дружина, і її мати. Дочка навчається зараз у школі тут, подобається їй. Нам виділили будинок. Поселились, уже півтора роки тут живемо. Влаштувався на роботу у благоустрій, працюю офіційно. Збираємось тут лишитись на постійно".

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок