Мінфін США запровадив санкції проти компаній, що перевозили російську нафту

Мінфін США запровадив санкції проти компаній, що перевозили російську нафту

Мінфін США запровадив санкції проти компаній, що перевозили російську нафту
. Танкер Sun Arrows завантажує свій вантаж зрідженого природного газу з проекту "Сахалін-2" у порту Пригородне, Росія, 29 жовтня 2021 р. Фото: Associated Press

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США 12 жовтня запровадило санкції проти двох компаній з Туреччини та ОАЕ за порушення обмеження цін на російську нафту. США також заблокували два танкери, які використовувались для постачання нафти в обхід обмежень.

Як повідомляє Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США, мова йде про танкер "СКФ "Примор’я", що транспортував російську нафту за ціною понад 75 доларів за барель. Зареєстрованим власником "СКФ "Примор’я" є компанія Lumber Marine SA, що базується в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Ще одне судно "Yasa Golden Bosphorus" транспортувало сиру російську нафту за ціною вище 80 доларів за барель. Турецька компанія Ice Pearl Navigation Corp є зареєстрованим власником "Yasa Golden Bosphorus".

Внаслідок санкцій, все майно та частки в майні юридичних осіб, що знаходяться в США або перебувають у володінні чи під контролем американських осіб, буде заблоковано. Крім того, блокуються всі організації, які на 50% або більше належать підсанкційним компаніям.

В Офісі президента прокоментували нові обмеження і нагадали, що порушення обмежень цін на російську нафту, які були встановлені G7 на рівні 60$ за барель, каратимуться. У грудні 2022 року G7 та Євросоюз ввели цінові обмеження на російську нафту на рівні $60 за барель.

25 вересня США посилили експортні обмеження щодо п’яти російських компаній.

14 вересня Сполучені Штати розширили санкції проти Росії через її вторгнення в Україну. У новому списку — 24 людини й майже 150 компаній. Середник фірми зі Словенії та Туреччини, які постачали у РФ електроніку, деталі до безпілотників, датчики та вимірювальне обладнання.

22 вересня Канада розширила санкційний список проти Росії. Під обмеження потрапили університети, громадські організації та фізичні особи.

На початок