Леся Цуренко вперше в сезоні вийшла до чвертьфіналу змагань WTA 500

Леся Цуренко вперше в сезоні вийшла до чвертьфіналу змагань WTA 500

Леся Цуренко вперше в сезоні вийшла до чвертьфіналу змагань WTA 500
. Леся Цуренко. Фото: Zhengzhou Open

Як склався матч українки з десятою ракеткою турніру.

Леся Цуренко здобула четверту поспіль перемогу на турнірі WTA 500 у китайському Чженчжоу. Українська тенісистка вибила зі змагань десяту сіяну представницю Хорватії Донну Векич.

Цуренко стартувала у Чженчжоу на етапі кваліфікації і досі не втрачала на турнірі жодного сету. На старті основної сітки Леся переконливо перемогла "нейтральну" 66-ту ракетку світу Діану Шнайдер.

До 2023 року Цуренко ніколи не грала проти Векич. Але від початку нинішнього сезону тенісистки зустрічалися між собою вже двічі: Цуренко обігрувала хорватку на кортах Індіан-Веллса (2:1) та знялася з очного матчу в Монтерреї.

Як пройшов матч

  • Векич відкрила матч з брейку на подачі Цуренко та відіграла два брейкпойнти вже в наступному геймі — 2:0.
  • Зворотній брейк Цуренко оформила вже за рахунку 4:5, що дозволило українці перевести партію на тайбрейк. Після 67 хвилин на корті Леся повела в рахунку — 7:6(4).
  • Векич перехопила ініціативу на корті за рахунку 3:1 на користь Цуренко. Десята ракетка турніру виграла чотири гейми поспіль — зупинити суперницю українці вдалося брейком вже за рахунку 3:5.
  • Вдруге поспіль суперниці розіграли тайбрейк, що розпочався з чотирьох поспіль розіграшів на користь Цуренко. За рахунку 6:2 українка вийшла на три матчболи й реалізувала вже перший з них завдяки помилці Векич.
"Був чудовий матч. Дуже важкий. [Векич] пробивала сильно, тож я майже постійно мала захищатися. Але зробила все, аби залишитися в матчі й до кінця билася за кожне очко", — сказала Цуренко після перемоги.

WTA 500. Чженчжоу. 1/8 фіналу

Леся Цуренко (Україна, Q) — Донна Векич (Хорватія, 10) — 2:0 (7:6(4), 7:6(2))

Наступна суперниця Цуренко визначиться в матчі сьомої сіяної Барбори Крейчикової та іншої представниці Хорватії Петри Мартич у четвер, 12 жовтня.

Що означає перемога Цуренко?

  • Українка зіграє у чвертьфіналі змагань WTA вперше з лютого, коли дісталася фіналу змагань WTA 250 в Хуахіні.
  • На рівні WTA 500 Цуренко проведе свій перший чвертьфінал у сезоні. Це найбільший уcпіх Лесі в серії з червня 2022 року, коли цієї стадії вона дісталася на трав'яному турнірі в Істборні.
  • Чотири матчі поспіль Цуренко виграла вперше з березня. Тоді українка також стартувала у кваліфікації хардового турніру WTA 1000 в Індіан-Веллсі та дісталася 1/16 фіналу, після чого відмовилася грати з "нейтральною" Аріною Сабалєнкою.
На початок