Ангеліна Калініна вийшла у чвертьфінал турніру WTA500 у Чженчжоу після перемоги над російською тенісисткою

Ангеліна Калініна вийшла у чвертьфінал турніру WTA500 у Чженчжоу після перемоги над російською тенісисткою

Ангеліна Калініна вийшла у чвертьфінал турніру WTA500 у Чженчжоу після перемоги над російською тенісисткою
. Ангеліна Калініна. Фото: AP Photos

Як минув матч за участі української тенісистки.

Ангеліна Калініна вийшла у чвертьфінал турніру WTA500 у китайському Чженчжоу. У другому колі українка у двох сетах перемогла нейтральну тенісистку з Росії Вєра Звонарьову.

Калініна – одна з двох представниць України, які подолали перше коло хардового турніру у Китаї. Окрім Ангеліни, перемогу на старті змагань здобула Леся Цуренка, а Катерина Володько вибула зі змагань.

У першому колі друга ракетка України у двох сетах здолала австралійку Еллен Перес, яка пробилася до основи через кваліфікацію. Наступною суперницею Калініної на турнірі також стала одна з переможниць відбіркового турніру.

Як минув матч Звонарьова - Калініна

  • У Китаї Звонарьова та Калініна проводили третій очний матч у кар'єрі, останній з яких відбувся у 2018 році. Дотепер суперниці мали по одній перемозі: українка на відмові поступилася у 2017 році саме на харді.
  • Перший гейм пройшов у близькій боротьбі. Калініна змогла здобути перевагу лише в 11-му геймі, коли виграла очко на подачі суперниці. За рахунку 6:5 Ангеліна з першої спроби реалізувала сетпоїнт та вийшла вперед за партіями.
  • Другий сет пройшов за переваги української тенісистки. Перше очко Звонарьова виграла у четвертому геймі. Однак у наступних трьох геймах перемогу здобула Калініна, яка закрила матч у двох партіях.
  • Загалом матч тривав 1:36 години. Впродовж цього часу Калініна виграла шість геймів поспіль, переважала суперницю за відсотком набраних очок на першій (65% проти 58%) та другій подачі (58% проти 35%).

WTA500. Чженчжоу. Друге коло

Вєра Звонарьова (Q) – Ангеліна Калініна (Україна) - 0:2 (5:7, 1:6)

У наступному колі Калініна зустрінеться з переможницею протистояння 24-ї ракетки світу Цінь Вень Чжен з Китаю та третьої сіяної у Чженчжоу – Марії Саккарі з Греції.

WTA500 у Чженчжоу: що відомо

  • Статус чемпіонки в одиночному розряді зберігає чеська тенісистка Кароліна Плішкова, яка пропускає змагання через травму.
  • У другому колі Леся Цуренко зустрінеться з десятою сіяною Донною Векич із Хорватії.
  • У парній сітці Україна зберігає представництво завдяки результату Людмила Кіченок та Тімеа Бабош (Угорщина), які пройшли до чвертьфіналу змагань.
На початок