Допомога від ЮНІСЕФ: у Миколаєві видають зимовий одяг для дітей до шести років

Допомога від ЮНІСЕФ: у Миколаєві видають зимовий одяг для дітей до шести років

Допомога від ЮНІСЕФ: у Миколаєві видають зимовий одяг для дітей до шести років
Безкоштовні речі можна отримати у районних центрах соцзахисту, Миколаїв, 09 жовтня 2023 року. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві дев'ятого жовтня 2023 року розпочали безкоштовно видавати зимовий одяг дітям до шести років. Отримати допомогу від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) можуть родини з дітьми, які зареєстровані в місті, у тому числі переселенці. У перший день у місті видали 489 комплектів.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла заступниця директора Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Надія Скопенко.

"Для отримання допомоги потрібно звернутися до районного відділення міського територіального центру. Мати при собі паспорт, свідоцтво про народження дитини та ідентифікаційний код", — говорить Надія Скопенко.

Зі слів посадовиці, в кожному районному відділенні соціального обслуговування працює соціальний гардероб.

"Люди можуть як і залишити свої речі, так і отримати. Там теж добрі речі для всіх категорій громадян", — додає Надія Скопенко.

Допомога від ЮНІСЕФ. У Миколаєві видають зимовий одяг для дітей
Соціальний гардероб на базі Центрального відділення соцзахисту, Миколаїв, 09 жовтня 2023 року. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

Термін видачі — допоки не закінчаться набори одягу, говорить посадовиця.

Жителька села Засілля, що на Миколаївщині, Анастасія переїхала до обласного центру через те, що її дім зруйнували російські військові. Допомогу отримує в статусі внутрішньо переміщеної особи.

"У мене є дитина два рочки. Сьогодні (9 жовтня — ред.) я отримала гуманітарну допомогу, де теплі зимові дитячі речі. Набір прекрасний, мені сподобався. Тут є все необхідне на зиму: курточка, штани, кофточки, спальний костюм", — каже Анастасія.

За допомогою необхідно звернутися до районних відділень міського територіального центру:

  • Заводський район — вулиця Кузнецька, 83;
  • Інгульський район — вулиця 12-та Поздовжня, 50-А;
  • Корабельний район — вулиця Металургів, 8/4;
  • Центральний район — вулиця Шевченка, 19-А.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок