Помер командир 206 батальйону ТрО, кіборг Віталій Баранов

Помер командир 206 батальйону ТрО, кіборг Віталій Баранов

Помер командир 206 батальйону ТрО ЗСУ, кіборг із позивним "Біба" Віталій Баранов
Віталій Баранов. Фото: Бучанська міська рада/Telegram

8 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині зупинилося серце підполковника, командира 206-го Батальйону територіальної оборони ЗСУ, кіборга із позивним "Біба" Віталія Баранова. Йому було 56 років. Поховають комбата у с. Катюжанка Димерської громади Київської області.

Про це йдеться на сторінці Димерської громади у Facebook.

Віталій Баранов захищав державний суверенітет і територіальну цілісність України з 2014 року. Він був комбатом 90-ї ОШБ, яка останньою виходила з Донецького аеропорту.

З першого дня повномасштабного вторгнення РФ, 24 лютого 2022 року, підполковник Баранов долучився до спротиву і разом з товаришами організував заходи протидії російським військами за маршрутом їхнього просування на Київщині.

У цивільному житті займався громадською діяльністю. Баранов очолював організацію "Офіцерський рух учасників війни".

В останню путь героя проводитимуть у Катюжанці у середу, 11 жовтня. Прощання почнеться об 11:00 біля будинку кіборга за адресою: вулиця Біла, 83. Опісля підполковника поховають на місцевому кладовищі.

Жителів громади просять зустріти захисника "живим коридором" і запалити свічку пам'яті.

Що відомо про Віталія Баранова

Комбат ЗСУ, учасник російсько-української війни Віталій Баранов народився 10 квітня 1967 року у місті Коростишів Житомирської області. В 1984 році поступив до Кам'янець-Подільського вищого військового інженерно-командного училища, яке закінчив в 1988 році.

З 1988 року по 2004 рік проходив службу в Збройних силах (командир інженерного взводу, роти, батальйону, заступник командира військової частини з озброєння).

У 2004 році звільнений в запас ЗС України.

У грудні 2013 року брав участь в подіях на Майдані. Після окупації Криму та вторгнення в Україну російських збройних сил добровільно пішов до ЗС України та став на захист Батьківщини.

У вересні 2014 року був мобілізований до 90-й окремого аеромобільно-десантного батальйону на посаду помічника командира батальйону з оперативного забезпечення. Батальйон виконував бойове завдання в Донецькому аеропорту та околиці Донецька: Опитне, Водяне, Піски. З 22 січня 2015 року очолив командування батальйоном, у вересні його демобілізували.

З серпня 2022 року командував 206-им Окремим батальйоном Територіальної Оборони ЗСУ.

За мужність на полі бою нагороджений орденами Богдана Хмельницького III і ІІ ступенів (2015-16 рр.).

На початок