У Полтаві провели благодійний спортивно-оздоровчий захід пам’яті воїна Євгенія "Малі" Браха

У Полтаві провели благодійний спортивно-оздоровчий захід пам’яті воїна Євгенія "Малі" Браха

Спортивний турнір Малі
. Суспільне Полтава

У Полтаві відбувся благодійний спортивно-оздоровчий захід пам’яті військовослужбовця Євгенія Браха з позивним "Малі". За вільний донат учасники могли виконати авторський комплекс фізичних вправ "Малі", який розробили на честь захисника.

Вшанувати військового прийшли понад 650 людей. Про це Суспільному розповів побратим "Малі" Андрій Безсмертний.

"Женя, він був за спорт, це був його спосіб життя. Багато людей, які знають Женю із соцмереж, вони в захваті від його спортивної підготовки. Він як був, так і залишається мотиватором, людиною натхнення", — каже дружина Євгенія Браха Карина Костенко.

У Полтаві провели спортивно-оздоровчий захід Євгенія «Малі» Браха
На спортивний захід приїхала дружина Євгенія Браха Карина Костенко. Суспільне Полтава

"Я прекрасно розумів, що має бути спортивний захід, тому що Євгеній був неймовірних фізичних даних людина. Будь-який вид спорту давався йому з першого разу. Те, з яким темпом він бігав, скільки разів він підтягувався, мені здається в будь-якому виді спорту він був би висококласним атлетом. Ще за його життя ми з Євгенієм хотіли робити заходи для молоді, підтримувати здоровий спосіб життя", — розповів побратим Євгенія Браха Андрій Безсмертний.

"У нас було спочатку 300 людей зареєстровано, а потім ми закрили реєстрацію передчасно, тому що було дуже багато людей. Ми не очікували на таку кількість", — говорить дружина Євгенія Браха Карина Костенко.

Турнір Євгенія Браха Малі
Учасники спортивного заходу в Полтаві. Суспільне Полтава

Учасники заходу могли виконати авторський комплекс вправ "Малі". Його розробив полтавець Аміль Бабаєв.

"Вправи з комплексу розроблялися так, щоб максимально велика кількість людей могла взяти в цьому участь. Тому в комплекс не включали вправи, які виконують з вагою чи з турніком. Потрібно було розрахувати так, щоб людина могла зробити це з власною вагою. Є дві категорії: новачки, щоб всі могли (виконати вправи – ред.) та професіонали", — каже кросфіт-тренер Аміль Бабаєв.

"Новачки будуть виконувати комплекс 300 метрів біг, 25 відтискань, 50 присідань, 25 відтискань і також 300 метрів біг. Для професіоналів, які підготовлені – 1500 метрів біг, 50 відтискань, 100 присідань, 50 бьорпі, 100 присідань, 50 відтискань і 1500 метрів біг на завершення комплексу", — говорить співорганізатор заходу Олександр Іванов.

Благодійний спортивно-оздоровчий захід пам’яті воїна «Малі»
Учасники заходу виконували різні комплекси вправ. Одна із них це біг. Суспільне Полтава

За його словами, учасники могли задонатити на потреби підрозділу Андрія Безмертного, де служив і "Малі".

"Ми збираємо для побратимів Євгенія на автомобіль-пікап. Донат вільний, тобто по можливостях, у кого є можливість - давати гроші. Якщо немає, то просто приходять на захід як учасники" — каже співорганізатор заходу Олександр Іванов.

За словами Андрія Безсмертного, благодійні спортивні тренування планують проводити щорічно до річниці загибелв Євгенія Браха 21 вересня.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок