Герой України, командир 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ стане студентом

Герой України, командир 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ стане студентом

Герой України, командир 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ стане студентом
.

Командир 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сухопутних військ Збройних сил України Василь Зубанич іде з посади. Про це розповів Суспільному Карпати розповів начальник групи цивільно-військового співробітництва цього формування В’ячеслав Скоряк.

Головним завданням 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сухопутних військ Збройних сил України є ведення бойових дій у гірсько-лісистій місцевості. Формування, яке зараз підпорядковане опеативному командуванню "Захід" і дислокується в місті Коломия Івано-Франківської області, було сформоване у місті Біла Церква у 2015-му році.

Василь Зубанич - перший командир цього військового формування. Він керує ним від початку створення. Він - полковник Збройних сил України, Герой України.

Речник бригади, підполковник В'ячеслав Скоряк так розповідає про Василя Зубанича: "Це ціла епоха. Він - бойовий офіцер, бойова еліта, майбутнє Збройних сил України. Якщо такі, як Василь Зубанич, прийдуть до військового керівництва в державі, то, повірте, наша держава від цього лише виграє".

За словами речника 10-ї бригади, Василь Зубанич цього року розпочне стаціонарне навчання у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського на факультеті стратегічного рівня (Інститут державного військового управління - ред.).

Хто буде наступником на посаді командира бригади, поки не знають.

"Але, сподіваються, що це буде людина, яку в бригаді знають, яку бригада сприйме, яка підтримуватиме традиції, які зараз у нас. Адже, хоч бригада створена лише п'ять років тому, але традиції, які в нас є, дозволяють стверджувати, що цей військовий "організм" буде служити довго. І стане наріжним каменем, на якому буде базуватися могутність Збройних сил України, які вносять суттєвий вклад в захист територіальної цінності нашої держави", - каже В'ячеслав Скоряк.

І додає: "Перемога буде за нами, ми не підведемо. Справа захисту Батьківщини - в надійних руках".

Що відомо

На початок