Екскерівника "Житомиргазу" взяли під варту із можливою заставою у 40 мільйонів гривень

Екскерівника "Житомиргазу" взяли під варту із можливою заставою у 40 мільйонів гривень

Екскерівника "Житомиргазу" взяли під варту із можливою заставою у 40 мільйонів гривень
Екскерівника "Житомиргазу" взяли під варту із можливою заставою у 40 мільйонів гривень. "Житомиргаз". Фото: Суспільне Житомир

Колишнього голову "Житомиргазу" в рамках кримінального провадження взяли під варту із можливою заставою у 40 мільйонів гривень. Його підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, а також в легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Про це в коментарі Суспільному Житомир розповів речник Бюро економічної безпеки Олег Ісевич.

За його словами, йдеться про кримінальне провадження у справі розкрадання газу із газотранспортної системи України на суму понад 130 мільйонів гривень. Детективи Бюро економічної безпеки отримали докази розкрадання газу топ-менеджментом 16 облгазів, в числі яких був і "Житомиргаз".

"Колишнього голову правління акціонерного товариства "Житомиргаз" підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 27, частиною 5 статті 191, частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу України. Мова йде про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом", — каже Олег Ісевич.

Триває досудове розслідування.

Що відомо про справу облгазів, топменеджмент яких звинувачують у привласненні газу

Раніше Суспільне повідомляло, що Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки на початку березня 2023 року повідомили про ліквідацію масштабної схеми привласнення промислових обсягів газу із газотранспортної системи НАК "Нафтогаз України" за участю топменеджменту 16 регіональних газових підприємств. В числі цих підприємств також був "Житомиргаз". Підозрювані впродовж 2021 року завдали державі понад 4 мільярди 200 мільйонів збитків.

В АТ "Житомиргаз" виклали свою позицію стосовно масових обшуків, які були проведені Службою безпеки України та Бюро економічної безпеки, в тому числі, і в "Житомиргазі". Там заявили, що обшуки супроводжувалися порушеннями прав людини та проводилися з тиском на співробітників регіональних газових компаній.

У Бюро економічної безпеки заявили, що до схеми причетні керівники окремих облгазів "Регіональної Газової Компанії" (РГК), що підконтрольні підсанкційному олігарху Дмитру Фірташу".

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок