Без «лінійок» і планових операцій: які обмеження діятимуть у «помаранчевому» Бобровицькому районі

Без «лінійок» і планових операцій: які обмеження діятимуть у «помаранчевому» Бобровицькому районі

Без «лінійок» і планових операцій: які обмеження діятимуть у «помаранчевому» Бобровицькому районі
. ФОТО: OTГ.cn.ua

На Бобровиччині діти підуть до школи, але без урочистої лінійки. Планові огляди й операції відкладуть. Такі карантинні заходи запровадили в районі, який з 31 серпня потрапить до помаранчевої зони.

За словами завідувача Бобровицького районного лабараторного відділення Романа Дорошенка, станом на сьогодні в районі 173 хворих на коронавірус. Ця цифра різко збільшилась за останні 14 днів – у середньому було по 40 інфікованих за тиждень. Такий стрибок захворюваності Роман Дорошенко пов’язує з близькістю району до столиці.

«Більшість хворих – це або контактні у Києві, або працюють у Києві. Бровари, Київ… Ми ж пристоличний регіон. Це ж не тільки в нас велика (кількість, - ред.), а і в Носівці, і в Козельці. Більшість людей працює в Києві».

Як сказала Суспільному Тетяна Ляшенко, заступниця голови Бобровицької райдержадміністрації, в регіоні обмежать роботу розважальних закладів у нічний час та роботу медичних закладів.

«У нас буде обмежений медичний огляд, окрім оглядів призовників, студентів, які мають вступити й оформитися в гуртожитки. Всі інші, планові, огляди будуть відтерміновані на два тижні. І, відповідно, планові операції».

Протягом цих двох тижнів працюватиме мобільна група по контролю за епідситуацією та дотриманням карантинного режиму в населених пунктах району.

Ринки, ресторани працюватимуть, з дотриманням рекомендацій головного санітарного лікаря країни. Як і громадський транспорт, у тому числі – рейсові автобуси.

До школи 1 вересня діти таки підуть, щоправда, святкової лінійки не буде. Так Суспільному сказала голова Бобровицької ОТГ Тетяна Ковчежнюк.

«Розроблені деззаходи, засоби в нас закупив відділ освіти, по учбових закладах пороздавали. Садочки працюють теж».

За словами голови ОТГ, в школах слідкуватимуть за температурним режимом – закуплені безконтактні термометри.

«Фізкультура буде проводитись в ощадливому такому режимі, щоб діти не скупчувались».

Такі заходи розраховані на два тижні, починаючи з 31 серпня. Далі рішення прийматиме Кабмін, з огляду на кількість хворих у регіоні.

Читайте також:

Частина Чернігівщини у жовтій зоні, один район — у помаранчевій

На початок