Як "Прикарпаття-Говерла" готується до нового сезону баскетбольної Суперліги. Репортаж

Як "Прикарпаття-Говерла" готується до нового сезону баскетбольної Суперліги. Репортаж

Як "Прикарпаття-Говерла" готується до нового сезону баскетбольної Суперліги. Репортаж
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Баскетбольний клуб "Прикарпаття-Говерла" 6 жовтня зіграє перший матч нового сезону Суперліги України з баскетболу. В Івано-Франківську команді протистоятиме "Київ-Баскет". Перед стартом нового сезону "Прикарпаття-Говерла" підсилилася трьома новачками. Зараз у колективі — 12 гравців.

Як баскетболісти готуються до нового сезону Суперліги, читайте у репортажі Суспільного.

"Ми підсилилися трьома новачками — це Павло Горобченко, Ілля Кабацюра і Євген Жулавський. Вони зараз перебувають у досить непоганій формі. Вже зігруються з основною командою, так що, я думаю, в нас все буде добре. Ми почали підготовку вже давно — два-три місяці тренуємося. Хлопці — у хорошій фізичній формі. У нас — все попереду", — каже другий тренер баскетбольного клубу "Прикарпаття-Говерла" Віктор Бугра.

"Прикарпаття-Говерла" готується до нового сезону баскетбольної Суперліги
"Прикарпаття-Говерла" готується до нового сезону баскетбольної Суперліги. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Капітан команди Сергій Старцев розповідає, що в міжсезонні колектив зіграв сім товариських ігор. Тож, каже, гравці готові до старту нового сезону Суперліги.

Капітан команди "Прикарпаття-Говерла" Сергій Старцев
Капітан команди "Прикарпаття-Говерла" Сергій Старцев. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Я думаю, вже на хорошому рівні в нас комунікація, бо ми знаємо цих хлопців давно, з ними грали. Хтось — за збірну, хтось — в інших клубах. Дуже гарна така хімія, гарний настрій — всі готові працювати. У цьому сезоні у нас плей-оф, зараз — "регулярка". Треба виходити в плей-оф, а там уже будемо боротися", — говорить Сергій Старцев.

Харків'янин Євген Жулавський до баскетбольного клубу "Прикарпаття-Говерла" долучився кілька тижнів тому. Це — його перший сезон у цій команді й перший — у Суперлізі. Спортсмен раніше виступав за київський "Селф Мейд Баскет" і харківську "Політехніку".

Євген Жулавський
Баскетболіст Євген Жулавський. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Дуже молода команда, енергійні гравці. Тут — гарний тренер. Мені подобається, як він тренує. З ним дуже комфортно спілкуватися. Наставник — дуже гнучкий в ухваленні рішень у команді. Тому ми гарно ладнаємо. Оскільки це в мене перший сезон у Суперлізі, маю ціль — показати себе та підсилити команду своїми габаритами, своєю силою", — каже Євген Жулавський.

За словами директора клубу "Прикарпаття-Говерла" Андрія Дроздова, у новому сезоні баскетбольної Суперліги виступатимуть 11 команд. Турнір організують у форматі "баблів" — протягом короткого проміжку часу в одному місті між собою гратимуть декілька команд. Упродовж 6-8 жовтня в межах франківського "баблу" зіграють шість колективів з усієї країни.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок