Директору держпідприємства на Волині, якого затримали на хабарі, обрали запобіжний захід

Директору держпідприємства на Волині, якого затримали на хабарі, обрали запобіжний захід

Затримання керівника держпідприємства на Волині під час отримання хабаря
Затримання керівника держпідприємства на Волині під час отримання чергового траншу хабаря, вересень 2023-го. Фото: Волинська обласна прокуратура

Керівнику одного з державних підприємств у Луцькому районі, якого у вересні затримали під час одержання хабаря, обрали запобіжний захід.

Як розповіла Суспільному речниця обласної прокуратури Наталія Мурахевич, посадовця помістили під домашній арешт на два місяці. Вдома він має бути з 22:00 до 8:00 до 29 листопада.

Слідчий відділу розслідування Нацполіції клопотав про тримання посадовця під вартою. Луцький міськрайонний суд у застосуванні такого запобіжного заходу відмовив. Наталія Мурахевич зазначила, що прокуратура оскаржуватиме рішення суду та наполягатиме на взятті під варту.

Як стало відомо Суспільному з власних джерел, йдеться про виконувача обов'язків ДП "Дослідне господарство" "Перше травня" Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту картоплярства НААН України, що розташоване в селі Копачівка.

Також вирішується питання про його відсторонення від посади.

Що відомо про затримання директора держпідприємства на Волині

За даними слідства посадовець вимагав і отримав 56 тисяч гривень за допомогу в оренді фермерської будівлі, яка перебуває на балансі цього підприємства. Його затримали в порядку ч.3 ст. 368 ККУ у вересні під час отримання чергового траншу в розмірі 15 тисяч гривень. Йдеться про позбавлення волі до 10 років.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок