"Є можливість зробити щось велике". Святослав Михайлюк розповів про перехід у "Бостон Селтікс" та свою роль у команді

"Є можливість зробити щось велике". Святослав Михайлюк розповів про перехід у "Бостон Селтікс" та свою роль у команді

"Є можливість зробити щось велике". Святослав Михайлюк розповів про перехід у "Бостон Селтікс" та свою роль у команді
. Святослав Михайлюк. Фото: пресслужба "Бостон Селтікс"

Українець поділився очікуваннями від прийдешнього сезону.

Український баскетболіст Святослав Михайлюк готується до сезону НБА у складі нової команди - "Бостон Селтікс". У понеділок, 2 жовтня, атакувальний захисник взяв участь у медіадні, який традиційно відбувається перед стартом тренувального табору.

Минулий сезон Михайлюк розпочинав у складі "Нью-Йорк Нікс", а завершував за "Шарлотт Горнетс". "Бостон" став вже сьомим клубом НБА у кар'єрі українця, якого "Лос-Анджелес Лейкерс" вибрали під загальним 47-м номером на драфті-2018.

У серпні 2023 року Михайлюк уклав однорічний контракт із "Бостоном". Напередодні сезону-2023/24 український баскетболіст отримав 50-й номер та поспілкувався з журналістами. Святослав розповів про адаптацію в новій команді, поділився очікуваннями від сезону та проаналізував свою роль на паркеті.

  • Чому обрав "Бостон Селтікс"

"Гадаю, це досить очевидно: це одна з найкращих команд у НБА, яка має досить високі очікування щороку. Я ж особисто хочу одного: перемагати. У нас тут чудова група людей, гравців та тренерів. Організація досить велика, і у нас є можливість зробити щось велике та особливе. Хочу бути частиною чогось особливого".

  • У чому бачить свою задачу та роль

"Задача досить очевидна: я маю кидати. Допомагати хлопцям, створювати для них більше вільного простору. Як тільки я буду вільним, то маю шукати кошик та щоразу робити правильну дію".

"Звичайно, я розумію свою роль. Маю сумлінно відпрацьовувати у захисті, правильно діяти як в обороні, так і в атаці. Маю бути гарною підтримкою для інших гравців та намагатися якомога краще інтегруватися у команду".
  • Про адаптацію до нової команди

"Чим довше ти в НБА, тим швидше навчаєшся. Я знаю багатьох баскетболістів ["Бостона"], бо грав проти багатьох з них. Щодо мене, то після зміни кількох команд, відчуваю, що знаю тепер, як це все працює. Тож мені було неважко дізнатися про них щось, бо ми раніше перетиналися. Та й це було ще легше, бо багато хлопців та тренерів гарно до мене ставляться. Тож це був чудовий досвід".

Святослав Михайлюк в НБА: що відомо

  • Грає у лізі з 2018 року, коли восени дебютував за "Лос-Анджелес Лейкерс" на рівні регулярного чемпіонату.
  • Відтоді загравався за "Оклагома-Сіті Тандер", "Торонто Репторс", "Шарлотт Горнетс" та "Нью-Йорк Нікс". Найбільше — 95 матчів регулярного чемпіонату в трьох різних сезонах — відіграв у складі "Детройт Пістонз".
  • Сумарно у 252 матчах на рівні Асоціації в середньому набирав 6.6 очка та реалізував 36 відсотків своїх дальніх кидків.
  • Іншим українським легіонером в НБА залишається центровий національної збірної Олексій Лень. До літа 2024 року він має чинний контракт із "Сакраменто Кінгз".

"Бостон Селтікс": що відомо

  • Першу передсезонну гру "Селтікс" проведуть 9 жовтня проти "Філадельфії ". У регулярному чемпіонаті команда Михайлюка стартує 26 жовтня матчем проти колишнього клубу українця - "Нью-Йорка".
  • 1 жовтня "Бостон" виміняв у "Портленда" чемпіона НБА Джру Холідея, який виступає на позиції розігруючого захисника. Також склад команди влітку 2023 року підсилив латвійський бігмен Крістапс Порзінгіс.
  • "Селтікс" - 17-разові чемпіони НБА (рекордний показник разом із "Лейкерс"). У попередньому сезоні команда дійшла до фіналу Східної конференції.
  • У позаминулому сезоні "Бостон" грав у фіналі НБА, де поступився "Голден Стейт Ворріорз" у шести матчах. Востаннє клуб вигравав титул у 2008 році.
На початок