"Він обіцяв повернутися": у Полтаві попрощалися із захисником Іваном Перепелятником

"Він обіцяв повернутися": у Полтаві попрощалися із захисником Іваном Перепелятником

Доповнено
2 жовтня 2023-го у Полтаві попрощалися з Іваном Перепелятником із Опішні
. Суспільне Полтава

У Полтаві 2 жовтня попрощалися із захисником України Іваном Перепелятником. Боєць загинув 22 вересня поблизу села Андріївка Донецької області під час повномасштабного російського вторгнення.

Із полеглим на війні Іваном Перепелятником влаштували прощання біля Свято-Успенського собору Полтави. Під час повномасштабного вторгнення 40-річний воїн одружився. Під час прощання його дружина Наталія сиділа біля домовини. Суспільному жінка розповіла:

"Він взяв мене з трьома дітками (заміж ― ред.). Був поранений, я їздила до нього на Новомосковськ (Дніпропетровської області ― ред.), де він був. Потім він приїхав, ми одружилися 14 липня. Він так обіцяв повернутися і не повернувся. Але коли його вже не було на зв’язку, я дізналася, що я вагітна. Я навіть не встигла йому цю новину розповісти".

Іван Перепелятник із Полтавщини загинув на війні з Росією 22 вересня 2023-го
Фотографія Івана Перепелятника. Суспільне Полтава

Як розповіла Суспільному сестра бійця Оксана Крепак, Іван народився у Кременчуці. Пізніше проживав на Сумщині, а після смерті батьків переїхав до Опішні, де жив протягом останніх 10 років.

"Він їздив і на заробітки, і на цегельному (заводі – ред.) працював. Дуже важка робота в нього. На Польщу їздив. Остання його робота – археологом на розкопках. У нього і позивний був "Археолог", ― розповіла Оксана Крепак.

Як повідомив Суспільному спеціаліст з цивільного захисту та військово-мобілізаційної роботи Опішнянської громади Олексій Каніболоцький, з червня 2022-го року воїн служив у 93-й окремій механізованій бригаді "Холодний Яр" ЗСУ на посаді навідника.

Іван Перепелятник з Опішні загинув у Донецькій області: що відомо про воїна
Люди, які прийшли на прощання із Іваном Перепелятником у Полтаві. Суспільне Полтава

"Діти називали його татом. Найменша донька, як тільки чула, що ми говоримо по відеозв’язку, біжить: "Татечко, таточко!". Сідає і не відходить до тих пір, поки ми не поговоримо", ― пригадала дружина бійця Наталія Перепелятник.

Захисник загинув 22 вересня 2023-го року поблизу села Андріївка на Донеччині. У воїна залишилися сестра, дружина та троє дітей. Поховали бійця в Опішні.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок