"Він не нокаутував мене". Канело переміг Чарло у першому в історії поєдинку двох абсолютних чемпіонів світу

"Він не нокаутував мене". Канело переміг Чарло у першому в історії поєдинку двох абсолютних чемпіонів світу

"Він не нокаутував мене". Канело переміг Чарло у першому в історії поєдинку двох абсолютних чемпіонів світу
. Канело - Чарло. Фото: AP Photos

Як минув історичний бій в Лас-Вегасі.

В ніч на 1 жовтня в Лас-Вегасі пройшов вечір боксу, у головній події якого відбувся перший в історії бій двох абсолютних чемпіонів світу. У ньому володар всіх поясів у другій середній вазі Сауль "Канело" Альварес переміг за очками абсолюта у першій середній вазі Джермелла Чарло.

В епоху існування чотирьох чемпіонських поясів Альварес та Чарло стали першими боксерами, які провели поєдинок у статусі абсолютних чемпіонів. При цьому цей статус тримався до того, як Чарло вийшов на ринг: у WBO раніше оголосили, що позбавлять його чемпіонського поясу - американець мав проводити захист титулу або ж його звільнити.

Для Канело бій проти Чарло став першим з травня 2023 року. В останньому поєдинку він захистив чемпіонські титули у поєдинку проти Джона Райдера одностайним рішенням суддів. А ось Чарло востаннє бився ще у травні 2022-го - переміг Браяна Кастаньйо нокаутом у десятому раунді.

Як минув бій Альварес - Чарло?

  • Канело з самого початку бою заволодів ініціативою та почав притискати суперника до канатів. Чарло рідко відповідав на агресивні комбінації мексиканця.
  • У сьомому раунді Альварес відправив американця у нокдаун: влучив прямим правим та додав аперкотом.

  • Чарло вистояв до кінця поєдинку, однак перевага Канело не залишала сумнівів. У підсумку - перемога Альвареса одностайним рішенням суддів: 119-108, 118-109 і 118-109.

Що означає перемога Альвареса

  • Канело зберіг статус абсолютного чемпіона у другій середній вазі. До цього він успішно провів два захисти проти Джона Райдера та Геннадія Головкіна.
  • Це 60-та перемога в кар'єрі мексиканця. Загалом Альварес провів 64 бої: 60 перемог, дві нічиїх та дві поразки.
  • Чарло після цього поєдинку повернеться у першу середню вагу, де він все ще володіє трьома титулами. До поєдинку з Канело американець втратив лише пояс WBO, який відійшов австралійцеві Тіму Цзю.

Що сказали Альварес та Чарло після бою

Канело після перемоги розповів про важку підготовку та заявив, що дуже сильно любить бокс.

"Ніхто не може конкурувати з цим Канело. Два місяці [тренувань] в горах без сім'ї. Я все ще люблю бокс. Я дуже люблю бокс. Бокс - це моє життя. Бокс зробив мене тією людиною, якою я є сьогодні", - сказав мексиканець.

Чарло ж відзначив, що Альваресу не вдалось його нокаутувати.

"Я відчуваю, що це був не я. Я не шукаю виправдань. Ти виграєш, ти програєш. Я абсолют у своїй вазі; я хотів стати великим. Я пишаюся собою. Він не нокаутував мене, він нокаутував усіх інших", - заявив американець.

Сауль Альварес - Джермелл Чарло: що відомо

  • У андеркарді поєдинку український напівважковаговик Олександр Гвоздик нокаутував бразильця Ісаака Родрігеса у другому раунді.
  • Останньої поразки Канело зазнав у травні 2022-го від росіянина Дмітрія Бівола.
  • Упродовж кар'єри Альварес також ставав чемпіоном світу з боксу у першій середній вазі, середній вазі, у напівважкій вазі.
  • На рахунку Чарло 38 поєдинків, це його друга поразка (35-1-2). Першої американський боксер зазнав у грудні 2018-го від американця Тоні Гаррісона.
На початок