"Найбільша боксерська подія століття". Промоутер Ф'юрі прокоментував майбутній поєдинок з Усиком

"Найбільша боксерська подія століття". Промоутер Ф'юрі прокоментував майбутній поєдинок з Усиком

"Найбільша боксерська подія століття". Промоутер Ф'юрі прокоментував майбутній поєдинок з Усиком
. Тайсон Ф'юрі. Фото: AP Photos

Що сказав Френк Воррен.

Промоутер Тайсона Ф'юрі Френк Воррен назвав майбутній поєдинок британця з українцем Олександром Усиком головним боєм 21-го століття. Слова Воррена наводяться в пресрелізі щодо підписання контракту.

Усик і Ф'юрі у п'ятницю, 29 вересня, погодили контракт на поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі. Бій відбудеться у грудні 2023-го чи у січні 2024 року в Саудівській Аравії.

Поєдинок Усик - Ф'юрі стане першим в історії світового боксу, коли на кону будуть всі чотири пояси у суперважкій вазі. Українцеві належать пояси WBA, WBO та IBF, англійцеві - титул WBC.

Що промоутер Ф'юрі сказав про бій з Усиком

Френк Воррен запевнив, що бій Усик - Ф'юрі стане топподією 21-го століття у боксерському світі.

"Радий, що нарешті підписали [контракт] на цей бій. Це найбільший бій, який тільки може бути в нашому спорті. Суперваговики завжди розпалюють уяву вболівальників, і я не сумніваюся, що це буде найбільша боксерська подія століття", - відзначив Воррен.

Промоутер також вважає, що Ф'юрі повинен повернути собі пояси WBA, WBO та IBF, якими заволодів після перемоги над Володимиром Кличком у 2015 році, однак пізніше добровільно втратив через неможливість їх захистити.

"Я з нетерпінням чекаю, коли Тайсон поверне три пояси, які він ніколи не втрачав на рингу", - сказав Воррен.

Усик - Ф'юрі: що відомо про бій

  • Остаточна дата поєдинку стане відома після бою Ф'юрі з Френсісом Нганну, який відбудеться 28 жовтня.
  • Місце проведення бою Усик - Ф'юрі вже відомо – він відбудеться у Ріяді (Саудівська Аравія), на "Кінгдом Арені", яка здатна вмістити 26 тисяч глядачів.
  • Останній поєдинок Усик провів в серпні 2023 року проти Даніеля Дюбуа, здолавши його нокаутом у дев'ятому раунді. Натомість Ф'юрі наприкінці минулого року достроково переміг Дерека Чісору в десятому раунді.
На початок