Хмельницькі школярі вивчатимуть новий предмет — "Хмельницькознавство"

Хмельницькі школярі вивчатимуть новий предмет — "Хмельницькознавство"

Хмельницькі школярі вивчатимуть новий предмет — "Хмельницькознавство"
Зразок підручника для школярів "Хмельницькознавство", вересень 2023, Хмельницький. Фото: Ольга Кшановська

"Хмельницькознавство" — новий підручник, із такою назвою, з'явиться у школах Хмельницької міської громади. За цим підручником школярі-восьмикласники вивчатимуть історію міста.

Про це Суспільному Хмельницький розповіла виконувачка обов’язків директора міського департаменту освіти та науки Ольга Кшановська.

За її словами, у підручнику висвітлено історію Хмельницького від найдавніших часів до початку І світової війни. Автором-упорядником підручника є головна спеціалістка відділу позашкільної освіти та виховної роботи Департаменту Наталія Камінська.

"Він спрямований на поглиблене вивчення історії та культури міста Плоскирова-Проскурова-Хмельницького, формування національної свідомості, активної громадянської позиції учнів та вихованців, залучення дітей і молоді до дослідницької діяльності. Призначений для педагогів, учнів/вихованців закладів освіти та усіх мешканців Хмельницької міської територіальної громади, які бажають поглибити знання з історії рідного краю", — сказала Кшановська.

Ідея створення підручника "Хмельницькознавство" з'явилась ще у 2021 році, говорить Ольга Кшановська. Через повномасштабне вторгнення її реалізацію призупинили й вже в кінці 2022 року знову відновили.

"Це пілотний проєкт, тому наразі є чотири друкованих видання "Хмельницькознавства". Аби підручник запустити в тираж, спочатку необхідно отримати гриф "Рекомендовано Міністерством освіти і науки України", — розповіла чиновниця.

Поки в школах громади діти навчаються за електронним підручником в межах програми історія України. Як розповіла Ольга Кшановська, після отримання усіх відповідних дозволів, надрукувати підручники "Хмельницькознавство" для учнів 8 класів Хмельницької громади планують до кінця літа 2024 року.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок