Воює разом з братом. Як рятувальник Вінні служить у 79 батальйоні 102 бригади

Воює разом з братом. Як рятувальник Вінні служить у 79 батальйоні 102 бригади

Воює разом з братом. Як рятувальник Вінні служить у 79 батальйоні 102 бригади
. Фото: Facebook/102 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Солдат-стрілець 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ на псевдо Вінні служить з літа 2023 року. Чоловік розповів, що долучився до лав 79 батальйону, бо в ньому воює його рідний брат.

Про те, як Вінні служить у підрозділі, розповіли на Facebook-сторінці 102 бригади.

Свій позивний чоловік отримав, коли працював у Держслужбі з надзвичайних ситуацій. На тренуванні він через необережність застряг в теплодимокамері. Співробітникам довелося витягувати його звідти за ноги. Відтоді рятувальника почали називати Вінні.

"Я прийшов сюди порівняно недавно, влітку 2023 року, хоча дуже хотів із самого початку, адже тут служить мій рідний брат. Ще до війни в мене був контракт з ДСНС — понад рік шукав шляхи розірвати його і піти в ЗСУ. Нарешті це вдалося зробити, і я тут, в батальйоні, на передовій",— каже Вінні.

Боєць у 2014-2015 роках воював в АТО.

"Мені було легко адаптуватися до умов, адже я служив довгий час, брав участь в АТО, я не прийшов з цивільного життя. Мій брат мене вчить, наглядає за мною, адже у нього більше досвіду — він від початку війни тут", — розповідає Вінні.

Боєць каже, що йому байдуже до людей, які не хочуть іти в армію. Вважає, що це — їхній особистий вибір.

"Насильно нікого не треба тягнути, бо вони не будуть воювати. Краще подумати про підвищення професійного рівня та забезпечення тих, хто хоче. Це — професійна армія", — говорить боєць.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок