Суд відправив під варту водія, який наїхав на курсанток медакадемії

Суд відправив під варту водія, який наїхав на курсанток медакадемії

Оновлено
Суд відправив під варту водія, який наїхав на курсанток медакадемії
. НПУ

Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою майору медичної служби, підозрюваному у вчиненні ДТП, внаслідок якої курсантки військової медичної академії отримали важкі травми.

"Майору медичної служби, підозрюваному у вчиненні ДТП, внаслідок якої постраждали курсантки військової медичної академії, Шевченківським районним судом м. Києва обрано запобіжний захід. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, які спричинили смерть або заподіяли тяжке тілесне ушкодженняУкраїни та застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою", - повідомили у пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону України.

Як відзначили у прокуратурі, підозрюваного затримали безпосередньо на місці подій. Правоохоронці встановили, що затриманий був у стані алкогольного сп'яніння.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Що відомо

  • У вівторок, 25 серпня, військовослужбовець у стані алкогольного сп’яніння не впорався з керуванням та наїхав на курсанток, котрі стояли біля адмінбудівлі. Внаслідок ДТП троє дівчат отримали переломи кінцівок, їх госпіталізували.
  • Раніше волонтерка Наталя Воронкова розповіла кореспондентці Суспільного, що одну з травмованих доправили до 17-ї лікарні. Їй ампутували ногу. Ще дві травмовані дівчини перебувають у військовому госпіталі, одній із них також ампутували ногу. Воронкова додала, що третя постраждала дістала менші травми, нині лікарі намагаються врятувати її ноги.
На початок