Нацвідбір на "Дитяче Євробачення": де дивитися і коли голосувати

Нацвідбір на "Дитяче Євробачення": де дивитися і коли голосувати

Нацвідбір на "Дитяче Євробачення": де дивитися і коли голосувати
. Фіналісти нацвідбору на "Дитяче Євробачення-2023". Фото: Анастасія Мантач/Суспільне

У неділю, 1 жовтня, о 18:00 в ефірі телеканалу Суспільне Культура відбудеться фінал національного відбору на "Дитяче Євробачення-2023", під час якого оберуть представника України на 21-му пісенному конкурсі в Ніцці.

Де дивитися

Суспільне Мовлення транслюватиме фінал відбору:

Як голосувати

Як і в попередні роки, переможця фіналу відбору визначать за результатами голосування журі (50 %) та глядачів (50 %). Глядацьке онлайн-голосування проходитиме у два етапи відповідно до практики міжнародного пісенного конкурсу: за два дні до фіналу національного відбору та під час трансляції.

Порядок виступів учасників фіналу національного відбору визначило жеребкування:

  1. POLINA BABIY — Universe.
  2. Анастасія Димид — "Квітка".
  3. Анастасія Бєлібова — "Сильна".
  4. Денис Грищук — Dance.
  5. Гурт 3ʼbeauties — Power of Love.

Склад журі фіналу

Журі фіналу національного відбору на "Дитяче Євробачення" цьогоріч обирали в мобільному застосунку "Дія". Впродовж тижня свій голос встигли віддати понад 630 тисяч українців.

За результатами опитування, членами журі стали:

  • Ігор Кондратюк (28,16 %);
  • Jerry Heil (24,93 %);
  • alyona alyona (20,91 %).

Фінал національного відбору проведуть незмінний коментатор і ведучий "Євробачення" в Україні Тімур Мірошниченко та ведуча відеоблогу "Євробачення Україна"Анна Тульєва.

Національний відбір на "Дитяче Євробачення-2023" проходить під гаслом "Мрій сміливо!". Музичною продюсеркою нацвідбору стала співачка й авторка пісень Світлана Тарабарова.

Цьогоріч Суспільне спростило умови участі у відборі, щоб зробити його доступнішим для юних виконавців: наявність авторської пісні не була обовʼязковою умовою участі.

21-й Дитячий пісенний конкурс "Євробачення", участь у якому візьмуть представники 16 країн-конкурсантів, пройде у Франції. Фінал конкурсу відбудеться у неділю, 26 листопада, в Палаці Нікайя у Ніцці.

Минулого року представниця України Злата Дзюнька посіла 9-те місце на "Дитячому Євробаченні-2022" в Єревані з піснею "Незламна". Україна бере участь у конкурсі з 2006 року, відтоді один раз перемагала (Анастасія Петрик з піснею "Небо" у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках).

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок