На Рівненщині жінкам пропонуватимуть спробувати себе водійками шкільних автобусів

На Рівненщині жінкам пропонуватимуть спробувати себе водійками шкільних автобусів

Шукають водіїв шкільних автобусів
. Фото: Суспільне Рівне

На Рівненщині через нестачу водіїв шкільних автобусів на таку роботу пропонуватимуть вивчитись жінкам. Це один із можливих варіантів того, як планують вирішити дефіцит працівників у школах.

Про це повідомили в обласній адміністрації, цю тему обговорювали на спеціальній нараді.

Там зазначили, що для підвезення учнів і дошкільнят на Рівненщині є 244 шкільних автобуси та 22 орендовані машини. Однак, є нестача водіїв, оскільки багато чоловіків зараз на фронті.

"Сьогодні потрібно залучати жінок до тих професій, де не вистачає людей через війну в країні. Зокрема, це стосується і водіїв шкільних автобусів. Завдяки навчанню цій професії буде можливість замінити чоловіків, які зараз захищають країну", — зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Заступниця директора департаменту освіти і науки Марина Пашковська розповіла Суспільному, що станом на початок жовтня є 16 вакансій на водія шкільного автобуса:

"У територіальних громадах, де є вакансії, формують схеми і маршрути підвезення учасників освітнього процесу так, аби забезпечити наявні потреби. Додатково залучають інші варіанти підвезення. В області немає жодної школи, яка б не працювала через відсутність водія шкільного автобуса".

Вона додала, що водійок шкільних автобусів на Рівненщині дотепер не було.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок