Погрожував чи ні. Нові факти про конфлікт на паркінгу в Івано-Франківську

Погрожував чи ні. Нові факти про конфлікт на паркінгу в Івано-Франківську

Погрожував чи ні. Нові факти про конфлікт на паркінгу в Івано-Франківську
. Суспільне Карпати

У центрі Івано-Франківська чоловік погрожував іншому зброєю. Все через те, що йому зробили зауваження щодо паркування. Цю інформацію у коментарі Суспільному підтвердила речниця обласної патрульної поліції Христина Мриглід. Інша сторона конфлікту каже, що ніхто нікому не погрожував пістолетом.

Інцидент трапився 24-го серпня близько 20-ї години на парковці, що на вулиці Незалежності, 19.

"В задніх дзеркалах нашого автомобіля було видно дві лінії. Тут стояла теж правильно припаркована (автівка -ред.). Був йому вихід і нам. Все було нормально. А тут, бачимо, заїжджає машина", - пригадує іванофранківка Ірина Грушецька.

Її хлопця звинувачують в тому, що він погрожував чоловіку пістолетом за те, що той зробив йому зауваження щодо паркування.

Дівчина каже, що вони просто попросили людину перепаркуватися: "Він був сам у машині. Каже мені: "Тебе випустити?". Я відповіла, що сама хочу вирішувати, коли я хочу заходити чи виходити. Хочу мати вільний доступ. Кажу йому: "Перепаркуйтеся, будь ласка, або трішки дальше вправо, або знайдіть інше місце, а він мені нецензурну лексику".

За словами Ірини Грушецької, за кермом був заступник голови Тлумацької районної державної адміністрації Роман Мигаль.

"Їхня машина стояла зліва від мене. Я паркувався. Дамочка відкрила вікно, їй не сподобалося, що біля них паркуюся. Мовляв, як вона має вийти і тому подібне. Кажу, що як і всі нормальні люди – берете і виходите. Чоловік там "обдовбаний" сидів, дістає з "бардачка" зброю і наставляє на мене. Каже, що зараз навчить мене паркуватися. Притому, що біля машини стояла моя дружина та двоє малолітніх дітей", - розповідає Роман Мигаль.

Щодо подій на паркінгу Роман Мигаль звернувся до поліції. Патрульні згодом розшукали осіб, яких він описав.

"На вулиці Довга екіпаж патрульних виявив авто, схоже за описом. Поряд перебували чоловік, схожий за орієнтуванням, та жінка. Під час поверхневої перевірки в салоні автомобіля патрульні виявили предмет, схожий на пістолет, - коментує Суспільному речниця патрульної поліції Христина Мриглід. - У водія інспектори помітили ознаки наркотичного та алкогольного сп’яніння. Тест на стан сп’яніння чоловік пройти відмовився. Жінка стверджувала, що саме вона перебувала за кермом Volkswagen. Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу для з’ясування всіх обставин справи".

Ігор Попович, якого затримали з дівчиною патрульні, розповідає, що нікому тоді не погрожував. А правоохоронці зупинили їх вже біля будинку, де вони проживають

"Ми поїхали у відділок давати пояснення. Вони забрали пневматичний пістолет. Було двоє свідків. Після чого під’їхало ще дві патрульні і почали говорити, що автомобілем керую я, і вони підозрюють, що я у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння", - каже Ігор Попович.

Чоловік запевняє, що випив пиво вже після того, як приїхав додому.

Нагадаємо, в Івано-Франківську затримали нетверезого водія, який погрожував пістолетом чоловіку на вулиці Незалежності.

Авторка: Галина Марійчин

На початок