Благодійники передали книжки для онкохворих дітей у Полтаві. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Благодійники передали книжки для онкохворих дітей у Полтаві. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Благодійники передали книжки для онкохворих дітей у Полтаві. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. Суспільне Полтава

Дві сотні книжок передали благодійники у відділення онкології дитячої лікарні Полтави. Зробили це у рамках проєкту «Ранкова книготерапія», каже його керівниця Мар’яна Гончарова-Горянська.

Книжки від благодійників розставляють на полиці
Книжки від благодійників розставляють на полиці. Суспільне Полтава

Проєкт фінансує держустанова «Український культурний фонд». Також пацієнтам лікарні (у відділенні нині лікується 23 пацієнти) показали виставу. Але через карантинні обмеження діти дивились її через вікна закладу.

Завідувачка відділенням онкогематології Світлана Шевченко каже: "Біля ігрової кімнати є стелаж з книгами для різного віку. Це книги у вільному доступі. Це дитячі книжки різнонаправлені. Тільки українською мовою. Це для дітей і інколи вони навіть вимагають більшого, якихось більш яскравих книг".

Так діти спостерігали за виставою на вулиці
Так діти спостерігали за виставою на вулиці. Суспільне Полтава

Видання для закладу передали благодійники у рамках проєкту «Ранкова книготерапія». А також – влаштували театралізоване дійство.

Книги для дітей у відділенні онкогематології
Книги для дітей у відділенні онкогематології. Суспільне Полтава

Керівниця проекту «Ранкова книготерапія» Мар’яна Гончарова-Горянська говорить: "Кожна вистава це презентація книжок. А ще одна складова – це подарунки від видавництва «Ранок» і від «Українського культурного фонду». Ми даруємо кожному з відділень у лікарнях обширну бібліотеку. Там книжки і для маленьких дітей, і хто старше".

Полтавська дитяча лікарня – єдиний заклад в області, куди благодійники передали книги. В Україні видання відвезуть у заклади в 6 містах.

На початок