Міський голова Сум прокоментував створення соціального кафе, ініціатором якого є японець Фумінорі Цучіко

Міський голова Сум прокоментував створення соціального кафе, ініціатором якого є японець Фумінорі Цучіко

25 вересня у своєму відеозверненні міський голова Сум Олександр Лисенко прокоментував створення соціального кафе у місті. Ініціатором відкриття є японський волонтер Фумінорі Цучіко. За словами чоловіка, на початку вересня після зустрічі з міським головою та домовленістю про співпрацю з ним припинили комунікацію.

“Місце ми знайшли, чекаємо приїзду волонтерів. Мої підлеглі знайшли декілька об'єктів, які хотіли запропонувати. Хотіли порадитись зі мною. Минулого тижня я телефонував помічнику японця ”, - зазначив міський голова.

За словами Лисенка, проблема з комунікацією була пов'язана з його лікарняним.

“Я думаю, що наше місце і наша площа (прим. ред. - місце обране міською радою), там десь 80 кв. м, точно підійде”, - додав міський голова.

За його словами, підприємці теж пропонували приміщення для майбутнього закладу. Проте через малу площу об'єктів пропозиції не підійшли, додав Лисенко.

Волонтер Фумінорі Цучіко на своїх сторінках у соціальних мережах не коментував подальший перебіг ситуації.

Що відомо про відкриття безкоштовного кафе у Сумах

  • 1 вересня Фумінорі Цучіко зустрічався з Олександром Лисенком. Тоді волонтер запропонував відкрити у Сумах безкоштовне кафе. Лисенко зазначив, що міська влада буде працювати над реалізацією ідеї. Проте, за словами волонтера, після зустрічі зв'язок з представниками міської влади зник. Суспільне зверталося до міської ради, але тоді ситуацію не прокоментували.

Що відомо про Фумінорі Цучіко

  • Японський волонтер Фумінорі Цучіко — один з восьми людей, кому Володимир Зеленський вручив відзнаку "Національна легенда України".
  • З початком повномасштабного вторгнення чоловік приїхав в Україну, щоб підтримати тих, хто був вимушений жити в харківському метро. Власним коштом відкрив кафе, у якому організував щоденне безоплатне харчування.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок