Євген Марусяк показав найкращий результат в історії України на літньому Гран-Прі зі стрибків з трампліна

Євген Марусяк показав найкращий результат в історії України на літньому Гран-Прі зі стрибків з трампліна

Євген Марусяк показав найкращий результат в історії України на літньому Гран-Прі зі стрибків з трампліна
. Євген Марусяк, стрибки з трамплін, фото: GETTY IMAGES

Ще один українець посів місце у топ-30.

Український стрибун на лижах з трампліна Євген Марусяк посів сьоме місце на етапі літнього Гран-Прі в румунському Ришнові. Це найкращий результат на літніх Гран-Прі в історії України.

Сезон-2022/23 Марусяк закінчив, побивши низку національних рекордів. Зокрема, 23-річний спортсмен з Івано-Франківщини встановив рекорд України за дальністю польоту (213.5 метра) та показав найкращий результат України на рівні Кубка світу: 18-е місце на етапі в Планіці.

У Ришнові відбувся третій етап літнього Гран-Прі. На першому етапі у Франції Марусяк посів 22-ге місце, а на наступних змаганнях в Польщі став 24-м.

Після першої серії змагань Марусяк сенсаційно йшов на другому місці, але в другому раунді втратив п'ять позицій та став сьомим з результатом 232.8 очка. Це найкращий результат України на літніх Гран-Прі. Ще один українець, Віталій Калініченко, посів 29-те місце.

Перемогу здобув лідер Літнього Гран-Прі Грегор Дешванден, який випередив японця Рена Нікайдо та турка Фатіха Арду Іпчіоглу (перший подіум в історії Туреччини).

Літній Гран-Прі зі стрибків з трампліна. 3-й етап (Ришнов, Румунія)

  1. Грегор Дешванден (Швейцарія) — 247.3 очка
  2. Рен Нікайдо (Японія) — 240.5
  3. Фатіх Арда Іпчіоглу (Туреччина) — 237.9

...

  • 7. Євген Марусяк (Україна) — 232.8

...

  • 29. Віталій Калініченко (Україна) — 207.4

Хто такий Євген Марусяк

  • 23-річний український стрибун з трампліна — з Івано-Франківщини.
  • Учасник Олімпійських ігор 2022 року. У Пекіні посів 47-ме місце в змаганнях на нормальному трампліні та 50-те — на великому трампліні.
  • Рекордсмен України за набраними очками та місцем у загальному заліку Кубка світу - 54-а позиція, 21 очко в сезоні-2022/23.
  • Перший в історії український чемпіон на етапі Континентального Кубка: Марусяк переміг у німецькому Клінгенталі.
  • Фінішував у топ-20 на чемпіонаті світу зі стрибків з трампліна (17-е місце на нормальному трампліні) - найкращий результат в історії України.
На початок