У Курську безпілотники атакували будівлю ФСБ і нафтопереробний завод — джерела в ГУР

У Курську безпілотники атакували будівлю ФСБ і нафтопереробний завод — джерела в ГУР

Оновлено
У Курську безпілотник атакував адмінбудівлю
. Фото: wikipedia.org

Губернатор Курської області Росії Роман Старовойт у неділю, 24 вересня, заявив, що “у Курську український безпілотник атакував адміністративну будівлю в Центральному окрузі”. Як повідомили Суспільному джерела у Головному управлінні розвідки Міноборони, йдеться про будівлю ФСБ. Пізніше, за даними джерел Суспільного, сталася ще одна атака, внаслідок якої є влучання по нафтопереробному заводу біля курського аеродрому.

Про першу атаку Старовойт повідомив у своєму телеграм-каналі.

За його словами, трохи постраждав дах, співробітники оперативних служб виїхали на місце.

Місцеві жителі при цьому повідомили ЗМІ про кілька почутих вибухів. Також у коментарях під постом про атаку місцеві мешканці написали, що удар прийшовся по будівлі управління ФСБ.

Мер Курська Ігор Куцак, заявив, що заплановані в рамках святкування Дня міста заходи відбудуться.

“Безпеку курян забезпечують понад тисяча осіб і 150 одиниць техніки: рятувальники, пожежники, медики, поліцейські, співробітники адміністрацій, добровольці та інші. Прошу вас дотримуватися правил поведінки в місцях проведення масових заходів та виконувати вимоги пожежної безпеки”, — написав Куряк.

За його словами, співробітники оперативних служб працюють у Центральному окрузі, де безпілотник атакував адміністративну будівлю.

Що відомо про другу атаку БпЛА по Курську

Пізніше у Курську телеграм-канали повідомили про ще одну атаку безпілотником. При цьому прессекретарка губернатора Курської області Анастасія Рубанова заявила, що інформація, яку поширюють у низці телеграм-каналів про ще один збитий у Курську безпілотник, нібито не відповідає дійсності.

Водночас джерело Суспільного у Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердило ще один удар безпілотника по Курську. Цього разу відбулося влучання по нафтопереробному заводу біля курського аеродрому. Там розпочалась пожежа.

Курськ сьогодні відзначає День міста.

Що цьому передувало

Перед тим, вдень 22 вересня, в окупованому Севастополі пролунало декілька потужних вибухів. Окупаційна влада повідомила про ракетний удар по штабу Чорноморського флоту Росії. Раніше про низку вибухів в різних частинах Криму Суспільному повідомили мешканці окупованого півострова.

Пізніше в Міноборони РФ заявили, що під час атаки на Севастополь засобами ППО було збито пʼять ракет. Після влучання в Севастополі оголосили повітряну тривогу та перекрили центр міста. Згодом СтратКом ЗСУ підтвердив ураження штабу командування Чорноморського флоту РФ.

На початок