У Тернополі організували велопробіг, щоб зібрати гроші на квадрокоптер для ЗСУ

У Тернополі організували велопробіг, щоб зібрати гроші на квадрокоптер для ЗСУ

Благодійний захід
Учасники благодійного велопробігу стартують з парку Тараса Шевченка. Фото: Суспільне Тернопіль

У Тернополі організували благодійний велопробіг "Тернопіль–Літепло". Щоб взяти в ньому участь, люди донатили 500, 1000 або 2000 гривень. Про це Суспільному повідомила організаторка Леся Чернець.

Розпочали велопробіг із парку Тараса Шевченка. Там зібралися 49 учасників. Приєдналася до благодійного заходу й сім’я Симоненків. Їхали разом з донькою Анною. Анастасія Симоненко розповідає, велосипедами кожного ранку їздять на роботу. На велопробіг реєструвалися онлайн та зробили благодійний внесок — 500 гривень.

"Мій чоловік полюбляє велоспорт, він захоплюється цим. Хоче також, аби я цим займалась. Мені це також подобається. Йому завжди хотілося брати участь у таких змаганнях, а тут якраз побачили, що є така благодійна акція. Нам дуже захотілося взяти участь. Не було жодних вагань".

Сім'я долучилася до благодійного велопробігу
Сім'я Симоненків долучилася до благодійного велопробігу разом із дочкою. Фото: Суспільне Тернопіль

Зареєструватися на велопробіг можна було як онлайн, так і на місці. Під номером 17 їхала тернополянка Христина Вовк.

"Я побачила листівку про велопробіг. Також вчора була на сервісі, у веломагазині бачила ще одну листівку. Вирішила, що це доля і варто взяти участь. Це найдовша моя дистанція, бо попередня була 40 кілометрів, а ця 53. Очікую, що гарно проведу час. Не ставлю собі цілі обов'язково доїхати до кінця, скільки зможу стільки й буде. Але хочеться звичайно доїхати до фінішу".

Тернополянка долучилася до благодійного велопробігу
Христина Вовк їде під номером 17. Фото: Суспільне Тернопіль

Андрій Сорока їхав разом з друзями. Хлопець каже, цьогоріч усі вони купили велосипеди та проїжджали разом довгі дистанції.

"Мені скинув друг посилання на цей пробіг, що також є і збір. Ми часто катаємось. Тут зібралося багато наших однодумців, які люблять їздити, тому ми вирішили доєднатись. Я робив великий донат — дві тисячі гривень, який передбачає отримання подарунка. Щоб окрім медалі за сам заїзд отримати якийсь бонус".

Тернополянин разом з друзями їдуть велосипедами, злб зібрати гроші для ЗСУ
Андрій Сорока бере участь у заході разом із друзями. Фото: Суспільне Тернопіль

Організаторка заходу Леся Чернець каже, благодійний велопробіг "Тернопіль–Літепло" організували вперше. Так збирають гроші на квадрокоптер для 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України. Дистанція — 53 кілометри.

"Будемо їхати в "Літепло", що в селі Кобзарівка. Там учасники зможуть переглянути документальний фільм про Ігри Нескорених, а також поспілкуватися з одним із ветеранів, який брав участь в Іграх Нескорених від української команди. Хочеться підняти таку тему повернення військових у цивільне життя".

Організаторка благодійного велопробігу
Організаторка благодійного велопробігу Леся Чернець. Фото: Суспільне Тернопіль

Учасники благодійного велопробігу
Учасники благодійного велопробігу зробили спільне фото перед стартом. Фото: Суспільне Тернопіль

Велосипедисти стартують з парку Тараса Шевченка
Велосипедисти стартують з парку Тараса Шевченка в Тернополі. Фото: Суспільне Тернопіль

На початок