У місті на Рівненщині підприємці вимагають виходу з "червоної зони"

У місті на Рівненщині підприємці вимагають виходу з "червоної зони"

Оновлено
У місті на Рівненщині підприємці вимагають виходу з "червоної зони"
. Суспільне

У місті Острог на Рівненщині підприємці просять місцеву владу вирішити питання виключення населеного пункту з так званої "червоної" зони. До цієї зони населений пункт рішенням держкомісії ТЕБ і НС внесли з 24 серпня.

Місцеві депутати зібрались на позачергову сесію і думають, що робити, – інформує кореспондент Суспільного. Нагадаємо, Острог – це одне із чотирьох міст обласного підпорядкування.

За сесією слідкує близько пів сотні підприємців.

У місті на Рівненщині підприємці вимагають виходу з "червоної зони"
Суспільне

Вони кажуть, що найсуворіші обмеження "червоної" зони забирають у них можливість для існування. А те, що закрили ряд закладів, мовляв, не зупинить поширення коронавірусу.

Що робити зі зверненням від підприємців, півтора десятка депутатів міської ради вирішують на позачерговому засіданні.

У місті на Рівненщині підприємці вимагають виходу з "червоної зони"
Суспільне

Як повідомляє кореспондент Суспільного, варіантів розглядали два: оформити й направити вимоги й пропозиції до обласної комісії техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), або вдатись до ігнорування заборон за прикладом деяких інших українських міст.

Зрештою, прийняли саме звернення до облкомісії та держкомісії ТЕБ і НС, його деталі має напрацювати робоча група, а погодити – міська комісія ТЕБ і НС. Мер Острога Олександр Шикер пояснив, що ігнорування заборон не поставив на голосування, бо вважає його незаконним.

З 6 по 21 серпня в Острозі, не включаючи обласну психлікарню, зафіксували 40 випадків коронавірусу. У самому ж районі від початку пандемії – 255 хворих, – йдеться в інформації на сайті ОДА. Район – у "помаранчевій" зоні.

Нагадаємо, "червона" зона передбачає впровадження найсуворіших карантинних обмежень, тут і припинення звичної роботи громадського транспорту, і закриття закладів освіти та припинення діяльності ТРЦ, кафе та ресторанів. Більше про рівні обмежень тут.

Що відомо

  • Рішення на місцевому рівні пом'якшити обмеження прийняла 21 серпня міська рада Дубна, яке теж у "червоній" зоні. Адвокатка, щоправда, зазначила, що рішення сесії суперечить постанові уряду від 22 липня
  • На Рівненщині у "червону" карантинну зону віднесли п'ять, у "помаранчеву" – шість, у "жовту" – вісім адміністративних одиниць. Новий розподіл державна комісія ТЕБ та НС затвердила 20 серпня. Діяти він почав з 24 серпня і триватиме протягом двох тижнів.
  • День Незалежності у "червоній" зоні зустрічали жителі Острога. У цьому місті обласного значення, а також у Радивилівському районі, від 24 серпня почали діяти суворіші карантинні обмеження.
  • У районах, які увійшли до "червоної" карантинної зони, відновлюють рух транспорту в режимі спецперевезень, тобто перевезення організованої групи пасажирів за певним маршрутом і визначеним розкладом руху, протягом встановленого карантину.

Автори: Іван Марчук. Володимир Струс

На початок