Масований ракетний обстріл по Україні під ранок 21 вересня. Що відомо

Масований ракетний обстріл по Україні під ранок 21 вересня. Що відомо

Важливо
Масований ракетний обстріл по Україні під ранок 21 вересня. Що відомо
. Суспільне Черкаси / Анна Іщенко, падіння уламків ракети в центрі Черкас, 21 вересня 2023 рік

Під ранок 21 вересня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Вибухи, зокрема, лунали у столиці, Хмельницькому, на Львівщині, Рівному, Черкасах.

Вночі Росія випустила по мирних містах України 43 ракети, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його даними, внаслідок цієї атаки було пошкоджено близько 40 будівель, постраждали два десятки людей. Рятувальники від самого ранку розбирають завали, дістають постраждалих і надають всю необхідну допомогу

Зарнку про попередні наслідки обстрілів у регіонах повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

У Києві пролунала низка вибухів

Міський голова Володмир Кличко повідомив про падіння улмаків у низці районів столиці:

У Голосіївському пошкоджені вікна в 5-поверховому будинку. Руйнувань і постраждалих немає.

У Дарницькому районі зафіксоване падіння улмаків на території інфраструктурного обʼєкту, а також на території СТО та гуртожитку закладу профтехосвіти. Постраждали семеро людей, трьох із них ушпиталили. Профільні служби продовжують роботу на місці подій.

У Святошинському районі після вибухів з’явилися перебої з електренергією. Згодом енергетики відновили електропостачання.

Серед поранених у Дарницькому районі — 9-річна дівчинка, повідомив тимчасовий виконувач обов'язків голови  Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Микола Калашник.

У Києві постраждала 9-річна дівчинка зараз вдома у знайомих, їй зашили рану. Склом з вікна дитині порізало ногу. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Під час ракетної атаки на Київ було знищено понад 20 повітряних цілей, повідомили в КМВА.

"Чергова ракетна атака ворога по Києву. Попередньо з приблизно 10-ти літаків стратегічної авіації Ту-95МС випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55. Силами та засобами ППО було знищено понад 20 ворожих цілей", — повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

За даними КМВА, внаслідок збиття ракет сталося падіння уламків в кількох районах столиці. В Шевченківському районі є пошкодження газової труби, попередньо без загоряння. В Дарницькому районі уламками пошкоджено нежитлові приміщення та припарковані автомобілі. Є загорання. Інформація щодо жертв та руйнувань уточнюється.

На Київщині внаслідок падіння уламків постраждали три людини, повідомили в КОВА.

Вибухи у Харкові

У Харкові близько 05:50 пролунали вибухи. По місту завдали щонайменше шість ударів. За даними керівника ОВА Олега Синєгубова, є пошкодження цивільної інфраструктури.

Директор Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта у коментарі Суспільному розповів, що внаслідок атаки щонайменше двоє цивільних дістали травми. Міський голова Ігор Терехов повідомив, що їх ушпиталили. За його даними, на місцях влучань працюють служби, наслідки російських ударів усувають.

Згодом в Офісі Генпрокурора повідомили, що трьох мирних жителів поранено внаслідок масованої ракетної атаки РФ по Харкову.

Вибухи у Хмельницькому

У Хмельницькому під час повітряної тривоги було чути звуки вибухів. Заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив про роботу ППО. Міський голова Олександр Симчишин у Telegram повідомив, що влучань на території громади не зафіксовано.

Вибухи на Львівщині

У Львівській області вибухи було чутно в Дрогобицькому районі, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. За його словами, на місце події виїхали усі профільні служби.

Двічі вдарили по промисловому об'єкту. Там зайнявся цех та зруйнована будівля складу. Ще одна ракета влучила у приватний склад. У двох випадках пожежі та без постраждалих, повідомив Козицький.

Вибухи у Рівному

Також російські війська завдали ударів по Рівному. Кореспонденти Суспільного повідомили про три вибухи, які пролунали близько 6:20. Після цього у частині міста зникло електропостачання та централізована подача води.

У Рівному є влучання ракет внаслідок ранкової російської атаки, повідомив очільник ОВА Віталій Коваль. На місці працюють усі служби.

Є влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру в обласному центрі. Зокрема постраждало СТО і 5 автівок, які були на її територі

Вибухи у Черкасах

У Черкасах під час повітряної тривоги працювала ППО. Уламки збитої ракети влучили в об'єкт соціальної інфраструктури в центрі міста, повідомив керівник ОВА Ігор Табурець. "Росіяни завдали ракетного удару по обласному центру. Зокрема, постраждав об’єкт соціальної інфраструктури. Наразі п'ятеро потерпілих. Під завалами щонайменше одна людина. Триває рятувальна операція", — розповів Табурець.

Десять людей отримали травми унаслідок ракетного удару по готелю в Черкасах. Йдеться також про перехожих, які перебували поруч на момент влучання, повідомляють кореспонденти Суспільного з місця подій.

Про зростання числа травмованих Суспільному повідомив керівник черкаської екстренної меддопомоги Ігор Фесун.

Раніше про сімох травмованих внаслідок удару повідомив очільник МВС Ігор Клименко. За словами Клименка, уламки впали у будівлю готелю. В результаті виникла пожежа, а також загоряння торговельних павільйонів на ринку.

"Постраждало 7 осіб та 10 осіб евакуйовано. З-під завалів врятовано 1 особу. Всі служби працюють на місці", — йдеться у повідомленні.

Армія РФ обстріляла Херсон

У Херсоні російські війська влучили у гуртожиток — троє людей загинули, четверо — госпіталізовані з різними ступенями тяжкості. Ще одній жінці надали меддопомогу на місці, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

Масштабна повітряна тривога в Україні під ранок тривала понад дві години. Приблизно за пів години після відбою у столиці та низці регіонів знову оголошували тривогу.

Сили ППО знищили 36 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із 43, якими військо РФ вночі атакувало Україну.

Про це повідомили у Повітряних Силах.

На початок