До Полтави прибули учасники всеукраїнського велопробігу ветеранів

До Полтави прибули учасники всеукраїнського велопробігу ветеранів

До Полтави прибули учасники всеукраїнського велопробігу ветеранів
. Суспільне Полтава

Учасники всеукраїнського велопробігу пам’яті захисників доїхали сьогодні до Полтави. Четверо велосипедистів – усі учасники бойових дій на Донбасі та в Афганістані – прибули близько 16-ї. Чоловіки виїхали із Ужгорода, а за 16 днів мають побувати у 12 областях України – від заходу на схід, аби фінішувати на Донеччині. Роблять це, щоб вшанувати загиблих воїнів та підтримати ветеранів війни.

Полтава стала 10 містом, куди приїхали учасники велопробігу. Нині вони вже здолали 1160 кілометри. До цього були в Лубнах, що теж на Полтавщині. У самій же Полтаві велосипедисти відвідали меморіали воїнам-афганцям та зустрілися з родинами загиблих військових. Далі вони вирушать в Дніпро.

Організатор велопробігу, афганець Іван Балашов розповідає: "Ми хочемо привернути увагу ветеранів до ветеранського спорту, до такого поняття, як "спортивна реабілітація", підняти імідж ветерана в цілому і нашого міністерства. Ми не втомилися, бо підготовлені. Ми усі досвідчені спортсмени, хоча й аматори. Ми займаємося велоспортом вже давно".

Учасники велопробігу відвідують меморіал воїнам-афганцям у Полтаві
Учасники велопробігу відвідують меморіал воїнам-афганцям у Полтаві. Суспільне Полтава

Учасник велопробігу, афганець Микола Дидяк розповідає:"Вчорашній день (23 серпня – ред.) був знаменний. Ми пройшли більш ніж половину шляху, понад 900 км, перейшли екватор та закрили першу тисячу кілометрів. Перед виїздом я травмував собі коліно, рівно два тижні до виїзду. Не знав, поїду чи ні. Дзвонять друзі з Полтави, кажуть: "Коля, як же так". Командний дух зіграв велику роль".

Учасник велопробігу, атовець Сергій Поліщук каже: "Перед самою поїздкою на таку дистанцію, майже 2000 км, виникали, як у кожної людини, певні сумніви, чи зможеш подолати. Але ми всі досвідчені велосипедисти, займаємося на аматорському рівні велоспортом, то їхалося легко. Ми відчули, що пробіг потрібен. Спілкуючись з родинами полеглих захисників Україні та небайдужими громадянами, які проходячи, побачили, що відбувається й висловили нам свою підтримку. Проїжджають машини, дають гудки".

Нагадаємо, всеукраїнський велопробіг ветеранів війни "Вшануємо пам’ять захисників України" стартував 16 серпня в Ужгороді. За 16 днів учасники мають здолати 1800 кілометрів на велосипедах. Фінішувати збираються 28 серпня у Маріуполі. Велопробіг присвятили до Дня пам’яті захисників України, який відзначають 29 серпня.

На початок