Сімейний лікар з Хмельниччини надав допомогу 700 пораненим на фронті

Сімейний лікар з Хмельниччини надав допомогу 700 пораненим на фронті

Сімейний лікар з Хмельниччини надав допомогу 700 пораненим на фронті
. Фото: Суспільне Хмельницький

Лікар Роман Замрій з Красилова, що на Хмельниччині, на фронті був начальником медичної служби. Мав позивний Йода. У липні 2023 Роман повернувся з передової в сімейну медицину. Сам виховує трьох дітей і повертає пацієнтів, які переуклали декларації з іншими лікарями, поки він служив.

Роман Замрій розповів Суспільному про свою роботу сімейним лікарем після повернення з фронту.

У липні цього року чоловік повернувся з передової в медицину. До того, як пішов рятувати поранених з початку повномасштабного вторгнення, працював сімейним лікарем у Красилівській амбулаторії.

"У мене було 1800 декларацій — це більше, ніж було потрібно. Коли повернувся, стало 1600. Тобто більш ніж 200 людей перейшли до інших лікарів",— розповідає Роман.

Коли дізнаються, що він повернувся – укладають декларацію знову, каже лікар.

"Намагаюсь не обманювати пацієнтів, говорю все як є. Не всім це подобається. Деякі люди хочуть чути, що все краще, ніж є, а деякі — що все гірше",— зізнається чоловік.

Зарплата сімейного лікаря менша, ніж військового, каже Роман Замрій, але цілком достатня, щоб не спокушатись на додаткову вдячність від пацієнтів.

"Ми змінили цю систему охорони здоров’я настільки, що лікарі можуть собі дозволити спокійно жити і не думати про цю вдячність, отримуючи нормальну гідну зарплату", —каже Роман.

Роман Замрій на фронті надавав допомогу пораненим бійцям, починаючи з 2014 року
Роман Замрій на фронті надавав допомогу пораненим бійцям, починаючи з 2014 року. Фото з архіву Романа Замрія

Лікар із позивним Йода два з половиною роки був на війні. Це сукупно з 2014 року. Каже, надав допомогу щонайменше 700 пораненим. На російсько-українській війні був начальником медичної служби окремого 34 батальйону.

Роман Замрій сам виховує трьох дітей. Молодшого, Себастіана, намагається щоразу зустрічати після уроків. Старший син – одинадцятикласник, а донька – навчається у Польщі. Наприкінці літа, каже, встигли усі разом відпочити на Дністрі.

Роман намагається щоразу зустрічати молодшого сина зі школи, вересень 2023. Фото: Суспільне Хмельницький
Роман намагається щоразу зустрічати молодшого сина зі школи, вересень 2023. Фото: Суспільне Хмельницький. Фото: Суспільне Хмельницький

" Чи повернусь на фронт чи не повернусь — не знаю. Поки командир каже — відпочивати", — додав Роман.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок